21.07.2010. / 13:00

Autor: Hina

Atlantic Grupa: Neto dobit u prvom polugodištu 77,8 milijuna kuna

"S obzirom na nastavak izrazito nepovoljnih makroekonomskih kretanja u Hrvatskoj, kao našem najvećem tržištu, možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima i rastom prihoda i profitabilnosti", rekao je potpredsjednik Uprave Atlantic Grupe

Emil TedeschiEmil TedeschiAtlantic Grupa objavila je danas kako je u prvom polugodištu ove godine ostvarila ukupan prihod od prodaje u iznosu od 1,073 milijardi kuna, što je za 1,4 posto više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, te neto dobit od 77,8 milijuna kuna.

Bez jednokratnih utjecaja, neto dobit je povećana za 8,2 posto na 41,4 milijuna kuna, dok je dobit iz poslovanja prije amortizacije 2,6 posto viša nego godinu ranije i iznosi 89,5 milijuna kuna.

Napominje se da se pozitivan utjecaj jednokratnih stavki najvećim dijelom odnosi na dobit ostvarenu prodajom stare proizvodne lokacije Neve.

Nastavak rasta profitabilnosti Atlantic Grupe osigurale su divizija Sportska i aktivna prehrana koja bilježi povećanje profitabilnosti nakon procesa restrukturiranja iz prijašnjih godina i rasta prihoda od prodaje s robnom markom Multipower, te divizija Pharma koja je ostvarila najsnažniji rast operativne dobiti od čak 70,2 posto.

"S obzirom na nastavak izrazito nepovoljnih makroekonomskih kretanja u Hrvatskoj, kao našem najvećem tržištu, možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima i rastom prihoda i profitabilnosti", rekao je potpredsjednik Uprave Atlantic Grupe za financije Zoran Stanković dodajući kako očekuju da će do kraja godine nastaviti s rastom poslovanja.

Naglasio je da će dodatnu stabilnost poslovanja omogućiti i nedavno objavljena akvizicija Droge Kolinske, završetak koje je predviđen za kraj godine.

Atlantic Grupa ovom do sada najvećom akvizicijom postaje jedna od vodećih prehrambenih kompanija u regiji s respektabilnim brojem vlastitih brandova, 4.300 zaposlenih i prihodima od četiri i pol milijarde kuna, kaže Stanković,

U ukupnoj prodaji kompanije hrvatsko tržište sudjeluje sa 55 posto, a međunarodna tržišta s 45 posto. Pritom je Njemačka ostala najveće inozemno tržište, a najveći je rast prodaje, uz slovensko tržište koje je raslo 2,7 puta, ostvaren u Italiji s preko 20 posto.

Nakon završetka akvizicije, hrvatsko tržište u ukupnim rezultatima Atlantica sudjelovat će s oko 30 posto, a međunarodna tržišta sa oko 70 posto, pri čemu će tržište Srbije biti drugo, a tržište Slovenije treće najvažnije tržište u konsolidiranim prihodima dviju kompanija.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika