28.09.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

HRVATSKA

BOBETKO DEMANTIRA TEKST U GLOBUSU


General Janko Bobetko priopćio je u petak navečer da je tekst »General Bobetko optužuje«, objavljen u tjedniku Globus 27. rujna 2002., izmišljotina i podvala, da mu je namjera razdor između hrvatskih branitelja, te se od teksta u cijelosti ograđuje.
U priopćenju Bobetko naglašava kako je točno da je s novinarom Globusa Gordanom Malićem razgovarao u povodu optužnice Haaškoga suda i njenu sadržaju o događanjima koji su vezani uz Medački džep, te kako je točno da je razgovarao i o svojim kolegama, hrvatskim generalima, vezano uz razna gledišta u provođenju akcije.
No, ističe general Bobetko, »niti sam izjavio niti bih pod bilo kojim uvjetima u ovome, za Hrvatsku teškom trenutku, izjavio ono što je naveo Globusov novinar u tekstu da sam rekao za moje kolege, generale Stipetića, Domazeta i Agotića«.
S tim u vezi general Bobetko naglašava da bi »minimum profesionalne korektnosti novinara, gospodina Malića, bio dati tekst na autorizaciju. Kako to novinar Malić nije učinio, ovaj neautorizirani tekst smatram izmišljotinom i podvalom, prije svega meni, što nije prvi put, i stvaranjem pukotina unutar branitelja i unutar hrvatskoga nacionalnog bića, i to sada u trenutku kad nam je jedinstvo najvažnije«.
Do sada iz Globusa nije stigao odgovor.

Vezane vijesti

Pavić za kredit HBOR-a založio Globus

Pavić za kredit HBOR-a založio Globus

Europapress Holding, tvrtka Ninoslava Pavića, potpisala je sredinom prosinca ugovor modela A+ s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak s kamatom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika