22.07.2010. / 12:28

Autor: Daria Grudić

10 odličnih ideja za one koji si ne mogu priuštiti ljetovanje

Ukoliko vas je uhvatila panika jer još uvijek zbog nedostatka finacijskih sredstava ne znate kako provesti ljetni godišnji odmor, nudmo vam deset senzacionalnih ideja koje će ga učiniti nezaboravnim

Ako ste se zatekli usred srpnja bez plana i para za ljetovanje, a svi su na moru ili su već bili ili su u pripremama za put, ovih nekoliko ideja bi vas mogle izvući iz beda, a možda čak i potaknuti vaše moždane vijuge da osmisle genijalan plan za ljetovanje s jako malo novaca.

1. Posjetite obitelji koja živi negdje na moru, otiđite s roditeljima, bakom, sestrom i njezinom prijateljicom… Možete provesti ugodno vrijeme kuhajući zajedno, na plaži i slično, a navečer sami otići u obližnji kafić i upoznati ekipu.

2. Razgovarajte s prijateljima koji idu na more, možda možete iskombinirati da s jednim idete na more, kod drugog budete, s trećim se vratite… Dakle pomalo skvoterski organizirate prijevoz i smještaj, što dobrim prijateljima neće smetati (a ni srednje dobrim ako ste ugodna i zabavna osoba). S petstotinjak kuna, mudrim raspolaganjem, možete uživati na moru nekoliko dana. To znači da morate posložiti prioritete i nečega se odreći.

3. Ako vam se ne sviđaju prve dvije ideje a na pamet vam nije pala treća, pokušajte uživati tamo gdje jeste. Otiđite na bazen, jezero, rijeku, u vrt ili dvorište, livadu, park… Kupajte se, sunčajte i nemojte zaboraviti na zaštitnu kremu.

4. Stavite novu glazbu na iPod i vozite se biciklom po gradu i/ili izvan njega.

5. Pokušajte fotografirati umjetničke fotografije. Poigrajte se kontrastom boja, svjetlošću, sjenom, uhvatite emociju u izrazu nečijeg lica… Možda otkrijete novi hobi ili čak skriveni talent!

6. Organizirajte roštilj za ekipu. Sunce, cvrčanje ćevapčića, led u čašama i zafrkancija je i više nego dovoljno za sreću.

7. Nabavite vrtni bazen na sniženju u nekom trgovačkom centru. Sam pogled na plavu boju i vodu djeluje osvježavajuće.

8. Posjetite koncert orkestra mladih u staroj crkvi ili nešto slično što ne biste inače nikada učinili. Mogli biste se iznenaditi.

9. Petak navečer provedite uz koktele i dj-a na svježem zraku. Partiji i tulumi na otvorenom garantiraju dobru zabavu.

10. Zaljubite se. Zgodan susjed, kolega ili konobar i nevino maštanje o istom može djelovati blagotvorno i biti zabavno, a može rezultirati i ljetnom romansom usred grada. Neće vas više mučiti ljetovanje, nego što obući za spoj.

Vezane vijesti

Umjetnost opuštanja ili kako preživjeti godišnji odmor

Umjetnost opuštanja ili kako preživjeti godišnji odmor

Stigao je dugo priželjkivani godišnji odmor. I već se po kući komentira novonastala, ničim izazvana grlobolja i migrena. Mnogi obolijevaju ili se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika