22.07.2010. / 20:44

Autor: Ana Smrečki, Hina

Josipović o Varšavskoj: Policija mora štititi građane, ali i interese 'trećih'

Osvrnuo se i na stanje u HSLS-u, odbacivši najave da će Đurđa Adlešič postati jedna od savjetnica na Pantovčaku

Josipović smatra da izlazak iz krize traži određene žrtve i odricanjaJosipović smatra da izlazak iz krize traži određene žrtve i odricanjaPredsjednik Josipoić imao što vidjeti kada se sa službenog puta vratio u Hrvatsku. Dok je on razgovarao s predsjednikom Tadićem u Srbiji, zagrebačka Gradska skupština pokušala je srušiti projekt Cvjetni, ali i gradonačelnika Bandića. Istodobno, za njegova izbivanja iz zemlje Hrvatska je ostala bez jedne parlamentarne stranke, a pušteni su probni baloni po pitanju bolnih rezova koji nas čekaju na jesen.

U razgovoru za Media servis istaknuo je kako je policija u slučaju prosvjeda u Varšavskoj očito izvukla neke pouke. Ocijenio je da je policija pokazala da zna biti suzdržanija u uhićenjima. Još je jednom poručio da građani imaju pravo na miran prosvjed, da policija mora štititi građane u mirnom prosvjedu, ali i osigurati interese trećih, u skladu sa zakonom.

Biti suzdržan znači biti protiv

Podsjetio je da je kao SDP-ov zastupnik u Gradskoj skupštini bio suzdržan kada su se dizale ruke za projekt Cvjetni. Pojašnjava kako prema parlamentarnoj praksi kada stranka predlaže nešto s čim se zastupnik ne slaže, biti suzdržan znači na pristojan način biti protiv. Nije želio komentirati zahtjev za raspisivanjem referenduma za opoziv gradonačelnika Bandića.

Podsjeća da je uvijek zastupao bitno drugačiju politike nego Bandić, poručujući da mu to ne daje pravo da kao predsjednik traži njegovu smjenu. Osvrnuo se Josipović i na najave da nas čeka vruća jesen. On smatra da izlazak iz krize traži određene žrtve i odricanja. Procjenjuje da će biti mnogo nezadovoljnika, poručujući da pritom treba čuvati i stabilnost države.

Adlešič ne ide na Pantovčak

Iako podržava vladine mjere gospodarskog oporavka ponavlja da reforme ne smiju ići na uštrb srednjeg i nižeg sloja. Osvrnuo se i na oštre kritike koje dolaze od strane oporbe. Poručuje da je njihov posao da kritiziraju i da time potiču Vladu na bolje mjere. Na pitanje jesu li rezovi trebali krenuti od državne uprave, Josipović je upozorio da tamo rade ljudi koji mogli postati socijalni slučajevi.

"Stvari nisu crno-bijele. Bitno je kad se ide u rezanje paziti i nastojati da nitko ne ostane bez kruha. Masovna otpuštanja koja neki nagovještavaju nisu dobar put. Ona multipliciraju probleme", naglasio je Josipović. Osvrnuo se i na stanje u HSLS-u, odbacivši najave da će Đurđa Adlešič postati jedna od savjetnica na Pantovčaku.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika