23.07.2010. / 16:47

Autor: Nacionalova redakcija

500 funti po boci: Najjače svjetsko pivo pije se iz mrtvih vjeverica

Kako bi još malo poradili ne ekskluzivnosti ovog proizvoda smislili su i posebno pakiranje. Boce su smještene u preparirane kože malih životinja. Lasice, vjeverice i zečevi poslužili su kao 'ambalaža'

Pivo 'Kraj svijeta' toči se iz boca koje se nalaze u mrtvim životinjama (Foto: Universal News And Sport)Pivo 'Kraj svijeta' toči se iz boca koje se nalaze u mrtvim životinjama (Foto: Universal News And Sport)Svijetlo pivo, imena The End of History (Kraj Povijesti), ima u sebi čak 55 posto alkohola, a prodaje se u bocama ukrašenim prepariranim životinjama, na primjer vjevericama.

Britanska pivovara BrewDog počela je s prodajom svog piva za koje kažu da je najjače na svijetu, a cijena mu je 'malih' 500 funti po boci.

Pivo se ulijeva sa svježim bobicama smreke i koprivama s brdovitih predjela Škotske, a proizvodi se posebnom tehnikom koja uključuje izuzetno niske temperature.

"Hektolitri" piva koriste se tokom procesa obrade koji se ponavlja nekoliko puta, sve kako bi se na kraju dobila boca od 330 mililitara piva - i eto objašnjenja za rekordno visoku cijenu.

Kako bi još malo poradili ne ekskluzivnosti ovog proizvoda smislili su i posebno pakiranje. Boce su smještene u preparirane kože malih životinja. Lasice, vjeverice i zečevi poslužili su kao 'ambalaža'.

"Željeli smo raskinuti sa svim konvencijama i ograničenjima i gurnuti proizvodnju piva i njegovo pakiranje do krajnjih granica", kaže James Watt, suosnivač pivovare BrewDog.

Vezane vijesti

Znanstvenici će obnoviti pivo s broda potopljenog 1840.

Znanstvenici će obnoviti pivo s broda potopljenog 1840.

Ako biste rado probali pivo staro 170 godina, ne gubite nadu jer finski istraživači možda uspiju obnoviti pivo iz 1840. zahvaljujući tome što su u… Više

Komentari

registracija
10/11/09

ruvil, 23.07.10. 20:51

Ovo je bolesno!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika