24.07.2010. / 14:00

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Kosor: HDZ se financira transparentno i isključivo prema zakonu

Na upit što ako se današnji napisi pokažu točnim, odgovorila je kako će to pokazati da funkcionira pravna država i da će o sudbini svih koji su na bilo koji način u to upleteni, ako je istina, odlučiti pravosuđe

Jadranka KosorJadranka KosorPremijerka Jadranka Kosor je u Lučkom na novinarski upit kako komentira današnje pisanje nekih medija da je jedan poduzetnik izjavio Uskoku kako je plaćao HDZ-u da dobije poslove u HEP-u, odgovorila da i inače ne komentira novinske napise, ali ako je to istina i je li to istina, onda je i pitanje kako je to iz Uskoka, ili odkud već, moglo doći u novine.

Samo načelno, istaknula je, može reći da ne zna je li to točno, je li se događalo i dogodilo, i o tome ne može govoriti, ali može reći da HDZ, što se tiče financija, funkcionira isključivo prema hrvatskim zakonima i transparentno za sve građane Hrvatske.

HDZ sredstva za svoj rad, kao i sve parlamentarne stranke, dobiva iz državnog proračuna, a ta su sredstva, podsjetila je, upravo na njezin prijedlog za sve stranke ove godine smanjena za deset posto. Dodala je i da su u prošloj godini, otkako je preuzela vođenje stranke, donijeli odluku da deset posto sredstava koje su dobili iz državnog proračuna, vrate u državni proračun, na što su pozvali i sve druge stranke zbog vremena štednje, ali nisu se odazvali. HDZ je dakle, u tome bio usamljen, ali smo onda ove godine to kao opće pravilo ugradili u zakon, kazala je Kosor.

Na upit što ako se današnji napisi pokažu točnim, odgovorila je kako će to pokazati da funkcionira pravna država i da će o sudbini svih koji su na bilo koji način u to upleteni, ako je istina, odlučiti pravosuđe.

Na novinarski komentar da je ona tada bila u vrhu HDZ-a, a da nije znala za to, kazala je da je vrlo precizno odgovorila na pitanje.

Premijerka Kosor je to sve kazala danas u Lučkom, u blizini naplatne postaje gdje je sudjelovala s ministrom turizma Damirom Bajsom i drugim suradnicima na sjednici užeg Povjerenstva Vlade za praćenje turističke 2010. godine.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 24.07.10. 15:24

LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI. HOĆEMO IZBORE HOĆEMO IZBORE.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 24.07.10. 16:08

Ma čula je ona za to,ali nije zapisala,guda jedna lažljiva,pa je zaboravila.Je li ona misli da smo mi toliko blesav narod kad nam iz HDZ-a serviraju podatak za njenu predsjedničku kampanju koji kaže da su potrošili nekoliko milijuna kuna,a zapravo je nekoliko desetaka milijuna?Evo i kako.
A tko plaća kredit Bebiću i drugima?Kojom to plaćom oni plaćaju rate 12 000 kuna mjesečno?A neće dovijeka biti ministri i sabornici.Blago onima koji su došli do stanova bez kredita.


registracija
30/6/10

petrus7, 25.07.10. 12:13

Zamisli koja nam ekipa vodi zemljicu. Jaca, Čoban, nabildani lički medvjed, knjigovođa "kredit" šuki i pijani seljak. ovi su kao iz grupe TNT. Čoban je Bob Rock, pijani seljak je onaj smuk, pijana zmija. šuki je sir oliver koji samo krade, lički medvjed je grunf koji stalno nešto izmisli a Jaca je jeremija koja se stalno nešto žali. Broj 1 je davno digao sidro i otišao.


registracija
28/11/09

gin, 26.07.10. 12:21

Kao da Miss Adriatic ne zna kako se financiraju ....Koga farba????


registracija
11/1/10

fluid, 27.07.10. 14:03

Tuđman je dao Pašaliću ekonomiju i financije(pretvorba)a ovaj mu je obećao i dao političku moć.I dio love.Pokrao je organiziranim zločinom sav kapital Hrvatske a politikom koju je instalirao,je omogućio da i ostali nametnici(direktori firmi u prelazu iz Juge u Novu Hrvatsku)uzmu svoje "mrvice" sa bogatog hrvatskog stola.Kada sam shvatio šta se događa i osjetio da sam Don Kihot,povukao sam se iz svih svojih pozicija da ne sudjelujem u pljački nad pljačkama.Vlastitog naroda.Mnogi nisu i još i dan danas se bore za Hrvatsku ali tako da je očuvaju od Srba i ostalih ali zato da sami mogu što više uzeti.Kada ubiju hrvatsku kravu,propasti će zajedno sa svima ostalima.Što se i događa.Tako trivijalno i primitivno.No dobro organizirano.Neka Jadranka na to odgovori.Ali ne u svom stilu trla baba lan,već po istini.Nemoguće naravno.Tko sam sebi u usta skače.Također jadno.Živim za trenutak da tome dođe kraj i da zemlja krene u pravcu iz kojega sam osobnog motivacijskog razloga i krenuo u stvaranje nove i bolje Hrvatske.Za svoju i djecu drugih roditelja koji su dobrano kompas izgubili.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika