25.07.2010. / 09:47

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Sejdiu: Kosovo bi 2011. moglo podnijeti zahtjev za članstvo u UN-u

U deklaraciji koju je u petak usvojila Skupština Kosova navodi se da parlament očekuje nova priznanja neovisnosti i pozdravlja poziv Europske unije za početak dijaloga sa Srbijom oko tehničkih pitanja

Kosovski predsjednik Fatmir SejdiuKosovski predsjednik Fatmir SejdiuPredsjednik Kosova Fatmir Sejdiu rekao je u subotu u Prištini kako bi 2011. Kosovo moglo podnijeti zahtjev za članstvo u Ujedinjenim narodima.

"Trebat će nam nova priznanja, ali želim vjerovati da ćemo naredne godine predstaviti nove argumente u vezi s našim zahtjevom za učlanjenje u Ujedinjene narode", rekao je Sejdiu nakon sastanka s francuskim državnim tajnikom za europska pitanja Pierreom Lelloucheom, a prenose prištinski mediji.

U deklaraciji koju je u petak usvojila Skupština Kosova navodi se da parlament očekuje nova priznanja neovisnosti i pozdravlja poziv Europske unije za početak dijaloga sa Srbijom oko tehničkih pitanja.

Kosovski ministar vanjskih poslova Skender Hyseni nagovijestio je kako očekuje ubrzo priznanje 35 država i da će narednih dana poslati pisma u više od 100 država koje do sada nisu priznale Kosovo sa zahtjevom da to učine.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika