25.07.2010. / 22:14

Autor: Ana Smrečki

Seljaci opet prijete: Ako Čobanković ne ispuni obećano, 15.8 novi prosvjedi

Čobankoviću su za ispunjenje već danog obećanja dali novi rok. Riječ je o 15. kolovozu, a ako se i taj datum ne ispoštuje, najavljuju nove prosvjede

Predstavnici Hrvatskog seljačkog saveza traže što skoriji rebalans državnog proračunaPredstavnici Hrvatskog seljačkog saveza traže što skoriji rebalans državnog proračunaPočetak još jednog radnog tjedna donosi novi sastanak ministra Čobankovića i predstavnika svih seljačkih udruga. Predstavnici Hrvatskog seljačkog saveza traže što skoriji rebalans državnog proračuna. Zahtijevaju i da se seljacima do sjetve isplati odšteta za elementarnu nepogodu. Podsjećaju ministra da je prekršio dogovoreni rok za slanje vrijednosnih pisama poljoprivrednicima za povrat kapitalnih ulaganja u mehanizaciju.


Seljaci Čobankoviću dali nove rokove

Čobankoviću su za ispunjenje već danog obećanja dali novi rok. Riječ je o 15. kolovozu, a ako se i taj datum ne ispoštuje, najavljuju nove prosvjede, javlja HRT. Uz Agrokorovih 1,10 kn za otkupnu cijenu pšenice, traže dodatnih 10 lipa po kilogramu za skladištenje. Seljaci traže od Čobankovića da se pitanje pšenice potvrdi crno na bijelo uz neizostavan potpis ministra Poljoprivrede.

Vezane vijesti

Nisam dogovorio zatvor

Nisam dogovorio zatvor

Bivši ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković za Dnevnik 3 HTV-a demantirao je da ide po dogovoru u zatvor,… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 25.07.10. 23:10

Do kada će ovi "seljaci" maltretirati cijelu državu?
Zanima me na osnovu čega se odlučuju sijati ove godine, recimo, pšenicu? Da li se dogovaraju unaprijed kome će prodati svoj urod? Po kojoj cijeni? Hoće li im se to isplatiti?
Ili siju po inerciji i navici, napamet, po logici: država MORA otkupiti po cijeni koja MENI odgovara?
Ako ne, blokirat ću ceste.
Usred turističke sezone.
Samo da mi netko objasni, kakve veze ima Čobanković sa otkupnom cijenom pšenice koju plaćaju Agrokor, Žito i druge privatne tvrtke?
Tu je u pitanju klasičan odnos prodavatelj - kupac: prvi kaže cijenu , drugi kupuje ako mu odgovara.
Kakav Čobanković, kakvi prosvjedi...


registracija
30/6/10

petrus7, 25.07.10. 23:36

Mene zanima kad će seljaci vidjeti da ih ovi iz KRADEZEA prve budalama i da im neće nikad dati ni kune. Samo otežu do izbora. Daj se trgnite i vidite da vas lažu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika