Objavljeno u Nacionalu br. 767, 2010-07-27

Autor: Robert Bajruši

Na odmoru u Hrvatskoj: Tadićeva supruga s djecom tri dana na Brijunima

Koliko je poznato, do sada se nije dogodilo da na Brijunima ljetuju isključivo članovi obitelji nekog dužnosnika, no primjer Tadićevih pokazuje koliki je interes Hrvatske za normalizaciju i suradnju sa Srbijom. Izgleda kako je sve proteklo u najboljem redu i da su se Tanja, Maša i Vanja Tadić zadovoljne vratile s ljetovanja u Hrvatskoj

TANJA TADIĆ druga je supruga srpskog predsjednika s kojim ima dvije kćeri, 12-godišnju Mašu i
dvije godine mlađu VanjuTANJA TADIĆ druga je supruga srpskog predsjednika s kojim ima dvije kćeri, 12-godišnju Mašu i dvije godine mlađu VanjuTanja Tadić, supruga srpskog predsjednika Borisa Tadića, zajedno s njihove dvije kćeri Mašom (12) i Vanjom (9), nedavno je ljetovala na Brijunima, doznaje Nacional. Tanja Tadić i kćeri bile su smještene u rezidencijalnom objektu Vila Jadranka i na ljetovanju su provele tri dana, a prema riječima osoba s kojima su kontaktirale, bile su iznimno zadovoljne pažnjom domaćina i prilikom odlaska izjavile kako bi voljele doći i iduće ljeto.

Posjet obitelji predsjednika Srbije protekao je u punoj diskreciji, a Brijuni su ionako pod permanentnim policijskim nadzorom. Radi se o tri objekta, vilama Brijunka i Jadranka te Bijeloj vili, koje su u državnom vlasništvu, i još u vrijeme vladavine Josipa Broza Tita postali su ljetna predsjednička rezidencija. Franjo Tuđman je također redovito ljetovao na Brijunima, a isto tako i Stipe Mesić, dok je Ivo Josipović svoj prvi godišnji odmor kao predsjednik Republike odlučio provesti u Baškoj Vodi, odakle potječe njegova obitelj. Dosadašnji su predsjednici na Brijune pozivali mnoge poznate osobe poput Richarda Burtona, Elizabeth Taylor, Sophije Loren i Plácida Dominga, a Mesić je 2007. ugostio i tadašnju haašku tužiteljicu Carlu Del Ponte.

Posljednjih godina gosti Vile Jadranka bili su slovački predsjednik Ivan Gašparović i visoki državni dužnosnici iz Makedonije, Rusije i nekih drugih država. Tako se stvaraju neformalni kontakti s utjecajnim političarima, a oni se pritom mogu odmoriti u diskretno zaštićenom otočkom arhipelagu. Koliko je poznato, do sada se nije dogodilo da na Brijunima ljetuju isključivo članovi obitelji nekog dužnosnika, no primjer Tadićevih pokazuje koliki je interes Hrvatske za normalizaciju i suradnju sa Srbijom. Izgleda kako je sve proteklo u najboljem redu i da su se Tanja, Maša i Vanja Tadić zadovoljne vratile s ljetovanja u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Nikolić susretom s Tadićem nastavio konzultacije

Nikolić susretom s Tadićem nastavio konzultacije

Konzultacije srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića s parlamentarnim strankama o formiranju nove srbijanske vlade nastavljene su u srijedu… Više

Komentari

registracija
12/7/10

Ivandija, 27.07.10. 12:32

TADIC JE DOKAZ DA SRBI NISU UGROZENI,ahahahhahahahah


registracija
10/11/09

ruvil, 27.07.10. 18:00

To je dobro,moramo imati normalne odnose sa prvim susjedima!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika