Objavljeno u Nacionalu br. 767, 2010-07-27

Autor: Plamenko Cvitić

MEDIJSKA EKSPANZIJA GRADONAČELNIKA LJUBLJANE

Snaha Zorana Jankovića u Nadzornom odboru hrvatskog portala Dalje.com

ZORAN JANKOVIĆ (desno)
nekoć je bio generalni
direktor slovenskog
trgovačkog lanca
Mercator, a danas je
ljubljanski gradonačelnikZORAN JANKOVIĆ (desno) nekoć je bio generalni direktor slovenskog trgovačkog lanca Mercator, a danas je ljubljanski gradonačelnikLjubljanski gradonačelnik i bivši dugogodišnji generalni direktor slovenskog trgovačkog lanca Mercator Zoran Janković odnedavno je povezan s hrvatskim internetskim portalom dalje.com. Redakcija tog portala, koju čine novinari nekadašnjeg portala Javno.hr, prošlog je vikenda na svojim stranicama objavila priopćenje u kojem stoji da je izdavač portala tvrtka Čitaj dalje d.o.o. promijenila svoju vlasničku strukturu, pa uz dosadašnje vlasnike i osnivače Tomislava Galovića, Natašu Zečević i Miroslava Alkovića u vlasničku strukturu ulazi i tvrtka Pulko d.o.o. koja je početkom ove godine osnovana u Zagrebu.

Riječ je o tvrtki koja je uvoznik slovenskog brenda zdrave hrane Lavida, a direktor tvrtke je Slovenac Jernej Pulko. Osim njega, portal je dobio i prvu članicu Nadzornog odbora, a riječ je o Vesni Jankovič, bivšoj slovenskoj manekenki koja se posljednjih nekoliko godina posvetila marketinškoj karijeri. Osim kao model, nova članica nadzornog odbora hrvatskog portala dalje. com u svojoj je državi puno poznatija kao snaha ljubljanskog gradonačelnika Zorana Jankovića, pa sad mnogi smatraju kako je tvrtka Pulko ustvari paravan za Jankovića koji je postao stvarni vlasnik portala. Kao potvrda da je Janković preuzeo određenu kontrolu nad radom portala navodi se i činjenica da je neposredno nakon što je objavljena informacija kako će njegova snaha postati članica nadzornog odbora tvrtke nakladnika na dalje.com objavljen opsežni intervju s Jankovićem.

Inače, Jankovića se smatra i najzaslužnijom osobom desetogodišnjeg razvoja Mercatora u regionalnog trgovačkog lidera. S čelne pozicije u toj tvrtki smijenjen je 2006. nakon što je premijer postao Janez Janša, a dvije godine kasnije pobijedio je kao neovisni kandidat na izborima za gradonačelnika Ljubljane.

Vezane vijesti

Türk odustao od predlaganja mandatara

Türk odustao od predlaganja mandatara

Nakon što je mandatar za sastav slovenske vlade Zoran Janković neslavno 'propao' na glasovanju u slovenskom parlamentu, predsjednik Slovenije Danilo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika