Objavljeno u Nacionalu br. 767, 2010-07-27

Autor: Nacionalova redakcija

NATO u besparici savjetuje Hrvatskoj: Umjesto 14 aviona kupite najviše šest

Tako bi Hrvatska kupila šest američkih zrakoplova F-16 ili švedskih Gripena, udružila ih s mađarskim ili talijanskim eskadrilama, a trening centar za pilote bio bi u zadarskoj zračnoj luci Zemunik

HRVATSKA bi trebala
kupiti američke avione F-16 ili švedske GripeneHRVATSKA bi trebala kupiti američke avione F-16 ili švedske GripeneNATO je preporučio Hrvatskoj da odustane od planirane nabave 14 novih borbenih zrakoplova i da ih kupi maksimalno šest te zajednički nadzor zračnog prostora u regiji organizira u suradnji s Mađarskom ili Italijom.

Kako doznaje Nacional iz diplomatskih izvora, to je posljedica velikog programa štednje koji je NATO pokrenuo, a na temelju kojeg od svojih članica traži da ne ulažu u razvoj vojnih kapaciteta koje ima susjedna zemlja članica.

Tako bi Hrvatska kupila šest američkih zrakoplova F-16 ili švedskih Gripena, udružila ih s mađarskim ili talijanskim eskadrilama, a trening centar za pilote bio bi u zadarskoj zračnoj luci Zemunik. Taj centar navodno bi bio jedina NATO-ova investicija u hrvatsku vojnu infrastrukturu.

Vezane vijesti

Odluka o avionima HRZ-a u sljedećih 45 dana

Odluka o avionima HRZ-a u sljedećih 45 dana

Ministar obrane Ante Kotromanović izjavio je danas kako je potrebno najkasnije u sljedećih 45 dana donijeti odluku o tome hoće li Hrvatska nabaviti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika