27.07.2010. / 17:04

Autor: Hina

Nastavljaju se dražbe na burzi: Prodani udjeli u četiri od šest tvrtki

Bez kupaca danas su na javnoj dražbi ostali ponuđeni dionički udjeli u tvrtkama Banovina promet iz Kostajnice i Merkantile

Dražbe se održavaju na Zagrebačkoj burziDražbe se održavaju na Zagrebačkoj burziNa današnjoj javnoj dražbi na Zagrebačkoj burzi prodani su manjinski dionički udjeli iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) u četiri od ponuđenih šest tvrtki i to za ukupno 667,2 tisuće kuna.

Iako se na dražbi danas trebao naći i 27,94 postotni državni udio u riječkoj Transadriji i za taj je paket početna cijena bila 23,69 milijuna kuna, taj se udio nije prodavao na dražbi.

Iz HFP-a se doznaje da su taj udjel u Transadriji povukli s dražbe, a o razlozima povlačenja se nije moglo dobiti obrazloženje.

S traženjem da se 8.033 dionice ili 27,94 posto državnog udjela u Transadri povuče s dražbe jučer su se Vladi i HFP-u obratili i Radničko vijeće, Udruga dioničara i radnika Transadrie te Sindikat trgovine i Sindikat pomoraca. U pismu su naveli kako smatraju neodgovornim i neprofesionalnim kontrolni paket tvrtke jednostrano dati na dražbu i to u roku od tjedna dana od njene objave.

Na današnjoj dražbi prodani su udjeli u četiri tvrtke i ukupan je promet iznosio 667,2 tisuće kuna, a najveći je promet od 236,8 tisuća kuna ostvaren prodajom 11,71 posto ili 2.368 dionica senjskog Velebita. To je ujedno bila i početna cijena tog dioničkog paketa.

Za 194,5 tisuća kuna, što je 5 posto veći iznos od traženog, prodano je 0,63 posto ili 294 dionice zagrebačke tvrtke Munja.

Za 22 posto višu cijenu od početno traženih 103,2 tisuće kuna odnosno 125,9 tisuća kuna postigao je dionički paket od 516 ili 23,97 posto dionica splitske Jadro-Trgovine.

Veću cijenu, za 5 posto, u dražbi je postignuto za 1.048 ili 0,37 posto dionica tvrtke Dalekovod Tima iz Topuskog koje su prodane za 110 tisuća kuna.

Bez kupaca danas su na javnoj dražbi ostali ponuđeni dionički udjeli u tvrtkama Banovina promet iz Kostajnice i Merkantile koji su imali i najveće početne cijene od danas prodavanih udjela. Za 12,53 posto dionica Banovine tražilo se 776,8 tisuća kuna, a za 3,52 posto dionica Merkantilea 930,6 tisuća kuna.

Ukupno su u dva dana javne elektronske dražbe na Burzi prodani udjeli u 10 od ponuđenih udjela u 20 tvrtki, jučer je ostvaren promet od 3,2 milijuna kuna, danas od 667,2 tisuće, pa je ukupan promet iznosio 3,8 milijuna kuna.

Vezane vijesti

Munch i Cezanne, zvijezde proljetnih dražbi u New Yorku

Munch i Cezanne, zvijezde proljetnih dražbi u New Yorku

Verzija Munchova "Krika" i Cezanneova studija "Kartaša" bit će zvijezde proljetnih dražbi djela moderne umjetnosti i impresionista u New Yorku gdje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika