27.07.2010. / 22:53

Autor: Ana Smrečki

Kotromanović: Vjerujem da ćemo uskoro Gotovinu vidjeti slobodnog u rodnom Zadru

Vjeruje da je najnovijom odlukom tužiteljstva prva točka optužnice o prekomjernom granatiranju Knina pobijena. Nada se da će mu ovaj razvoj događaja pomoći, te da će Gotovina uskoro na slobodu

Umirovljeni stožerni brigadir Ante Kotromanović Umirovljeni stožerni brigadir Ante Kotromanović Vijest koja da je haaški sud odbacio prijavu protiv Hrvatske zbog skrivanja tzv. topničkih dnevnika, u redovima bliskih suradnika generala Ante Gotovine dočekana je s oduševljenjem. Gostujuću u Dnevniku Nove TV umirovljeni stožerni brigadir Ante Kotromanović poručuje da je najnovija odluka iz Haaga velika pobjeda Hrvatske i svih časnika koji su bili saslušavani i pretresani po pitanju topničkih dnevnika.


Optužnica o prekomjernom granatiranju Knina ne drži vodu

Kada bi sporni dokumenti i postojali, smatra Kotromanović, oni bi samo pomogli generalu Gotovini. Ocjenjuje da je potraga za topničkim dnevnicima bio samo jedan u nizu pritisaka na Hrvatsku i na otvaranje poglavlja pravosuđe, oko kojeg su se na relaciji Zagreb-Bruxelles-Haag mjesecima lomila koplja. Kao jedan od visokih časnika u Oluju jamči da optužnica o prekomjernom granatiranju Knina nema smisla, poručujući da se radi o fijasku tužiteljstva.

Najnoviji stav tužiteljstva može olakšati Gotovini

Kotromanović se nada da će omekšani stav suda oko topničkih dnevnika olakšati položaj generala Gotovine. Vjeruje da je najnovijom odlukom tužiteljstva prva točka optužnice o prekomjernom granatiranju Knina pobijena. Nada se da će mu ovaj razvoj događaja pomoći, te da će Gotovina uskoro na slobodu.

Vezane vijesti

Odluka o avionima HRZ-a u sljedećih 45 dana

Odluka o avionima HRZ-a u sljedećih 45 dana

Ministar obrane Ante Kotromanović izjavio je danas kako je potrebno najkasnije u sljedećih 45 dana donijeti odluku o tome hoće li Hrvatska nabaviti… Više

Komentari

registracija
12/7/10

Ivandija, 28.07.10. 13:35

Hag puca po savovima isto kao i Srbija;AHAHHAHAHAHHAH


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika