28.07.2010. / 10:25

Autor: Ivana Matić

Na posao bez stresa: 10 načina za kvalitetan godišnji odmor

Većina nas na ljetnom godišnjem odmoru provede svega dva tjedna koja nam često nisu dovoljna da se pošteno opustimo...Najčešće nam to pođe za ruko tek zadnjih dana, no ukoliko ste uistinu želite odmoriti pogledajte obrasce ponašnja koji će vam pomoći da "napunite baterije"

Većina nas nestrpljivo očekuje svoj zasluženi godišnji odmor. Već od prvog dana godišnjeg trudimo se maksimalno odmoriti, imajući na umu da cijelu godinu radimo samo za ta dva ili tri tjedna.

Vrijeme odmora začas proleti. Prvi tjedan pokušavamo se psihički i fizički 'isključiti' od svega. Često nam to i ne polazi za rukom.

Stižu pozivi kolega ili šefa s posla kojima objašnjavate da ste na godišnjem, internet i 'facebook' i dalje su pomoćna sredstva za rad, a i razonodu.

Zadnjih dana ste se uspjeli opustiti i isključiti se od svih i svega. No, vraćate se na posao, napunili ste baterije, ali one se vrlo brzo ponovno isprazne. Prema nekim istraživanjima, koja su nedavno provedena na Sveučilištu Radboud u Nizozemskoj, dovoljna su samo dva uobičajena radna dana da nestanu sve blagodati za zdravlje koje ste okusili tijekom odmora. Tijekom godišnjeg odmora popravlja nam se zdrastveno stanje, raspoloženje, razina napetosti, energije, te općenito stanje...

Detalje pročitajte u tiskanom izdanju Zdravog života!

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

registracija
28/7/10

Coxi20, 28.07.10. 11:02

http://prvinecenzurirani.forumhr.com/ Forum bez cenzure! nema baniranja članova i brisanja postova. apsolutna sloboda izražavanja!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika