28.07.2010. / 11:42

Autor: Hina

DT najavio otkup dionica za potrebe isplate naknada dioničarima

Otkup će početi najranije 10. kolovoza, nakon objave poslovnih rezultata za drugo tromjesečje i prvu polovinu godine, zakazane za 5. kolovoza

Deutsche Telekom otkupljuje dionice kako bi smanjio broj dioničaraDeutsche Telekom otkupljuje dionice kako bi smanjio broj dioničaraUpravni odbor njemačkog telekomunikacijskog diva Deutsche Telekoma najavio je u utorak otkup dionica u vrijednosti 400 milijuna eura za potrebe dogovorene isplate godišnjih naknada dioničarima.

Tvrtka će otkupiti oko 39 milijuna dionica, po cijeni na zatvaranju burzi 26. srpnja od 10,255 eura po dionici.

Skupština dioničara donijela je odluku o otkupu 2. svibnja, omogućivši time nastavak planirane isplate godišnjih naknada dioničarima za razdoblje od 2010. do 2012. u visini 3,4 milijarde eura godišnje.

Isplata je uvjetovana generiranjem odgovarajuće neto dobiti u godišnjim financijskim izvješćima DT-a a predviđa isplatu dividende u visini najmanje 70 eurocenti po dionici za svaku financijsku godinu u razdoblju od 2010. do 2012. i preostale svote od maksimalno 400 milijuna eura godišnje kroz otkup dionica.

Otkup će početi najranije 10. kolovoza, nakon objave poslovnih rezultata za drugo tromjesečje i prvu polovinu godine, zakazane za 5. kolovoza. Završetak otkupa planiran je najkasnije 31. prosinca.

Vezane vijesti

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

Saborska oporba usprotivila se danas izmjenama Zakona o upravljanju državnom imovinom koje predlaže Vlada, ističući kako se sustav radničkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika