28.07.2010. / 13:34

Autor: Totalsport

Ivica Olić kao Duracell-zeko: Baterije punim kroz pripreme

- U prošloj sezoni sam kroz tri natjecanja postigao 19 golova, što je dobra bilanca. U Hamburgu sam ih uspio postići 20, jedan više. Budem li zdrav mogu ponoviti tu brojku. To mi je cilj - kaže napadač Bayerna Ivica Olić

Ivica OlićIvica OlićKroz opširan razgovor za njemačku sportsku internetsku stranicu Spox.com hrvatski napadač Bayerna Ivica Olić osvrnuo se na prošlu i najavio nadolazeću bundesligašku sezonu.

* Na terenu ste uvijek u pokretu. Jeste li u privatnom životu lijeni?

- (smijeh) To je pitanje koje često postavljaju mojoj supruzi. Ona običava odgovoriti da po kući ne trčim koliko po terenu. Ali i kod kuće s djecom moram u vrtu igrati nogomet. Srećom, ne toliko. Uvijek im puštam da pobjede.

* Ivica Olić ili Duracell-zeko. Na kojem se dijelu vašeg tijela nalazi pretinac s baterijama?

- Da sam kao Duracell-zeko već sam nekoliko puta pročitao. Sviđa mi se to, usporedba nije loša. Baterije trenutačno punim kroz pripreme, naporno radim kako bih u utakmicama bio dobar.

* Možete li sada, s odmakom, odgovoriti zbog čega je Bayernu ponestalo snage u finalu Lige prvaka?

- Ne znam točno je li to bilo zbog prevelikog respekta prema događaju ili smo o tome previše razmišljali. Sigurno je to da nismo odigrali na razini prethodnih utakmica. Osim toga, finale se igra kroz samo jednu utakmicu i nije se lako vratiti. Uspjeli smo proći u Firenci i Manchesteru, protiv Intera nije funkcioniralo.

* Mislite li da ćete se ikada ponovno naći u prilici da osvojiti trostruku krunu? (Bayern je prošle sezone osvojio Bundesligu i DFB Pokal, a igrao finale Lige prvaka op.a.)

- Nada uvijek postoji, zar ne?

* U usporedbi s prošlom sezonom, na čemu morate još poraditi?

- Još se uvijek događaju situacije tijekom utakmica u kojima padamo pod pritiskom. Primjeri su Fiorentina, Manchester i Inter. Ne smije se događati da tijekom susreta pola sata nestanemo u rupi. Na tome radi naš trener.

* Iskreno, od 19 vaših postignutih golova u prošloj sezoni koji vam je bio najljepši?

- Onaj postignut Manchester Unitedu za 2-1 u 92. minuti utakmice. Sanjao sam ga mnogo puta. To je bio nevjerojatno lijep trenutak, jedan od onih koji se ne zabravljaju.

* Niti gol u uzvratnoj utakmici nije bio loš. Pravi Olićev.

- Taj je bilo teže zabiti nego onaj iz prve utakmice. Kut je bio oštar, Van der Sar je izašao s gola... Ipak, ono što gol za 2-1 u Münchenu čini jedinstvenim je erupcija stadiona. Osjećaj i navijanje publike nikada neću zaboraviti.

* Za vas se Svjetsko prvenstvo odigravalo samo putem TV-prijemnika. Jesu li vam se svidjela izdanja suigrača?

- Iskreno ću vam reći da me njemačka nogometna reprezentacija iznenadila. Igrali su najbolji nogomet na Mundijalu. Nizozemci nisu bili toliko atraktivni, no bili su učinkoviti. Te dvije reprezentacije gradi jedanaest Bayernovih nogometaša i to me čini ponosnim.

* Španjolska je, ipak, bila bolja od svih.

- Možda i prvi dio nisu najbolje odigrali, ali u polufinalu i finalu su bili vrlo dobri. To je ono što čini pravu momčad, u odlučujućim trenucima biti "unutra".

* Izvedbe Thomasa Müllera?

- Čujem od mnogih kako su očekivali njegova takva izdanja. No ono što je pokazao nije bilo očekivano. Pokazao je izvrsnu napadačku formu tijekom utakmica Mundijala - i to u svojoj prvoj profesionalnoj godini. Moćno.

* Jeste li si postavili kakav konkretan osobni cilj za sljedeću sezonu?

- U prošloj sam kroz tri natjecanja postigao 19 golova što je dobra bilanca. U Hamburgu sam ih uspio postići 20, jedan više. Budem li zdrav mogu ponoviti tu brojku. To mi je cilj.

* Mnogi ne znaju da ste u gotovo svim prijašnjim klubovima slavili naslov prvaka.

- Točno. S Hamburgom nisam, ali smo igrali dva polufinala. Ali zato i jesam u Bayernu, da osvajam naslove. Dva su već tu, a ima vremena da se ta brojka i uveća.

* Trener Louis van Gaal preferira 4-4-1-1 sustav. Na kojoj se poziciji vi najbolje osjećate?

- U prošloj sam sezoni igrao najisturenijeg igrača i to vrlo dobro. S Riberyjem i Robbenom na krilima i Müllerom iza sebe odigrao sam najbolje utakmice i postigao najviše golova. Naravno, kaže li mi trener da se povučem više lijevo ili da budem iza špice i ondje ću dati sve od sebe.

* S dolaskom Tonija Kroosa još se više zaoštrava konkurencija u ofenzivnim redovima.

- Ona je u Bayernu već jaka. Osobno mi je prošla sezona bila teža. Sada trener zna čime mogu pridonijeti dok sam ga u prošloj u to morao uvjeriti. Ne strahujem. Čak i ako zasjednem na klupu znam da ću ponovno dobiti šansu koju ću morati iskoristiti. Mnogo je napadača, a igrati može samo jedan - kazao je hrvatski napadač.

Vezane vijesti

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Hrvatski 32-godišnji nogometaš Wolfsburga Ivica Olić otvorio je dušu novinaru Tobiasu Altschäfflu u razgovoru za njemački tjednik Sport Bild.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika