28.07.2010. / 15:34

Autor: Hina

Ganić se vratio u Sarajevo, dočekale ga stotine simpatizera

Damir Arnaut, član tima koji je branio Ganića pred sudom u Westminsteru, izjavio je novinarima u Sarajevu kako je izvojevana "pravna pobjeda koju je malo tko očekivao" te je ocijenio kako nemaju izgleda najavljeni prigovori iz Srbije

Ejup GanićEjup GanićBivši član ratnog Predsjedništva Bosne i Hercegovine Ejup Ganić doputovao je u srijedu poslije podne u Sarajevo nakon što je sud u Londonu dan ranije odlučio odbaciti zahtjev Srbije za njegovo izručenje zbog navodne odgovornosti za ratne zločine.

Ganić je u Sarajevo doputovao iz Istanbula gdje je stigao još u ranim jutarnjim satima, a u sarajevskoj zračnoj luci dočekalo ga je više stotina simpatizera, uglavnom članova udruge koja okuplja građane podrijetlom iz Sandžaka te udruga koje okupljaju bivše pripadnike Armije BiH.

Po izlasku iz terminala zračne luke Ganić je okupljenima, koji su ga pozdravili burnim pljeskom, kazao kako su se on i njegov tim u zemlju vratili s dvostrukom pobjedom.

"Jedna je dokument da je na BiH izvršena agresija, a drugi je da je proces protiv mene bio politički montiran", kazao je Ganić.

Optužio je Srbiju da je pokušala zlorabiti britansko pravosuđe te se kao država "kriminalno ponašala".

Damir Arnaut, član tima koji je branio Ganića pred sudom u Westminsteru, izjavio je novinarima u Sarajevu kako je izvojevana "pravna pobjeda koju je malo tko očekivao" te je ocijenio kako nemaju izgleda najavljeni prigovori iz Srbije.

"Čuo sam izjave srbijanskih dužnosnika da će se žaliti. Praktične koristi od toga nema, no oni propuštaju navesti kako ih je englesko tužiteljstvo ozbiljno upozorilo da će ishod biti još gori budu li se žalili", kazao je Arnaut.

Među okupljenima koji su došli pozdraviti Ganića bili su i poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić te Bakir Izetbegović, kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na izborima zakazanim za 3. listopada.

Izetbegović je izjavio kako Ganićevo oslobađanje smatra važnom i povijesnom pobjedom za BiH.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika