28.07.2010. / 23:00

Autor: Ana Smrečki

Premijerki Kosor raste popularnost: Treće mjesto dijeli s IDS-ovim Damirom Kajinom

Najpopularniji je političar i dalje Ivo Josipović, na drugom mjestu je Zoran Milanović. Slijedi dakle premijerka Kosor, iza koje se nalazi IDS-ov Damir Kajin, koji se nalazi na razini premijerkine popularnosti od 41 posto

Premijerka Kosor i Damir Kajin dijele treću poziciju na ljestvici popularnosti Premijerka Kosor i Damir Kajin dijele treću poziciju na ljestvici popularnosti Čini se da optimizam građana u vrijeme godišnjih odmora umjereno raste. Naime, agencija Ipsos Puls napravila je istraživanje za Novu TV, koje se odnosi na omjer snaga između najjačih političkih stranaka u zemlji. Iako je istraživanje pokazalo da 69 posto ispitanika misli da zemlja ide u lošem smjeru, te da 61 posto građana ne odobrava poteze Vlade, zabilježen je lagani porast podrške ekipi u Banskim dvorima.

Poražavajuće ocijene dolaze na račun javnih financija i deficita, gospodarstva, socijalne politike, pa čak i vanjske. Tu treba reći da se podrška ulasku naše zemlje u EU vratila na razinu na kojoj je bila veći dio godine. Čak 59 posto ispitanika bi izašlo na referendum o ulasku Hrvatske u EU, a od te brojke samo bi 35 posto ispitanika glasovalo za pristupanje EU.

SDP i dalje vodi, HDZ drugi

Kada bi se pitalo građane, prijevremenih parlamentarnih izbora ne bi bilo, a čak 78 posto birača smatra da će aktualna garnitura političara odraditi mandat do kraja. Kada bi se pak izbori održavali slijedeći vikend, čak 58 posto birača sigurno bi izašlo na birališta. Na vodećoj je poziciji i dalje SDP, slijede HDZ, zatim HSU, pa HNS, HSS, te HSLS.

Rejting uživaju i potencijalni koalicijski partneri, pa su se tako ispitanici na prvom mjestu opredijelili za SDP-HNS-IDS-HSU, slijedi ih koalicija HDZ-HSS-DC, dok je na trećem mjestu potencijalni blok Umirovljenici zajedno. Po pitanju vodećih političara u zemlji, premijerka Kosor uspjela je zaustaviti trend njezine nepopularnosti. Od prošlog mjeseca podrška joj je porasla s 39 na 41 posto.

Kosor i Kajin dijele popularnost

Najpopularniji je političar i dalje Ivo Josipović, na drugom mjestu je Zoran Milanović. Slijedi dakle premijerka Kosor, iza koje je IDS-ov Damir Kajin, koji se nalazi na razini premijerkine popularnosti od 41 posto, pa slobodno možemo reći da premijerka Kosor i Damir Kajin zapravo dijele treću poziciju na ljestvici najpopularnijih političara u zemlji.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika