30.07.2010. / 09:03

Autor: Nacionalova redakcija

Presuda Vrhovnog suda: Nikica Jelavić nije kriv za smrt Dominija na Cvjetnom trgu

Vrhovni sud sada je potvrdio oslobađaju presudu nižeg suda smatrajući da tužiteljstvo u svojoj žalbi nije u pravu kada tvrdi da je došlo do bitnih povreda kaznenog postupka te da je nepotpuno utvrđeno činjenično stanje

Nikica JelavićNikica JelavićNikica Jelavić uskoro bi trebao dobiti presudu Vrhovnog suda, kojom će i službeno, nakon 11 godina, postati slobodan čovjek, zauvijek oslobođen optužbi za ubojstvo nevinog građanina Zorana Dominija, kojeg su u studenom 1999. ubile krhotine "zolje" kojom je na Cvjetnom trgu gađan blindirani džip Vjeke Sliška.

Istovremeno Jelavić će biti oslobođen i optužbi za četiri pokušaja ubojstva i to Vjeke Sliška i Juraja Dodića na Maksimirskoj 1995. te Vjeke Sliška i Ivice Bertića na Cvjetnom trgu 1999.

Večernji list doznaje da je Vrhovni sud potvrdio oslobađajuću presudu koju je u studenom 2009. donijelo vijeće zagrebačkog Županijskog suda kojim je predsjedala sutkinja Koraljka Bumči.

Bila je to treća oslobađajuća presuda za Jelavića zbog iste stvari, no prve dvije - onu vijeća suca Ratka Šćekića tijekom suđenja tzv. zločinačkoj organizaciji te na ponovljenom suđenju presudu vijeća suca Marijana Garca - Vrhovni je sud ukinuo te je odredio nova suđenja.

Vrhovni sud sada je potvrdio oslobađaju presudu nižeg suda smatrajući da tužiteljstvo u svojoj žalbi nije u pravu kada tvrdi da je došlo do bitnih povreda kaznenog postupka te da je nepotpuno utvrđeno činjenično stanje.

Prema pisanju Večernjeg lista, u obrazloženju odluke, Vrhovni sud navodi da su 'brojni svjedoci znatno oscilirali u svojim iskazima te da su na taj način sami destruirali vrijednost takvog svjedočenja'. Vrhovni sud u obrazloženju navodi da, u smislu materijalnih dokaza, protiv Jelavića postoje samo indicije koje, po stavu Vrhovnog suda, same po sebi, bez drugih dokaza, nisu dostatne za osuđujuću presudu.

Vezane vijesti

Jelavić: Ispuniti ćemo očekivanja navijača

Jelavić: Ispuniti ćemo očekivanja navijača

U razgovoru za Evertontv napadač hrvatske nogometne reprezentacije Nikica Jelavić izrazio je optimizam i vjeru da zajedno sa suigračima na Euru može… Više

Komentari

registracija
27/7/09

verina, 30.07.10. 11:17

I eto ga i službeno: od kriminalca postade ugledni poduzetnik, s fakultetom čak! A tko je ubio Dominija???


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika