30.07.2010. / 19:12

Autor: Hina

Uhićeni bivši direktori MTČ-a zbog utaje poreza teške 13 milijuna kuna

Neslužbeno se doznaje da je riječ o Vladi Bošnjaku i Tomislavu Farkašu, za koje se sumnja da su od 2008. do 2010. oštetili tvrtke za više od 13 milijuna kuna

Policija je obavila i pretragu njihovih kućaPolicija je obavila i pretragu njihovih kućaZbog osnovane sumnje da su utajili porez, policija je uhitila dvojicu bivših direktora MTČ-a d.d. i MTČ-a Tvornice rublja.

Nakon prijave Općinskoga državnog odvjetništva, međimurska policija provela je istragu u tvrtkama i u domovima bivših direktora koje se sumnjiči da su počinili kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te sklapanja štetnog ugovora.

Kako je rekao glasnogovornik međimurske Policijske uprave Krunoslav Gosarić, na temelju naloga istražnoga suca Županijskoga suda u Varaždinu, pregledani su stan i druge prostorije kojima se koristi muškarac rođen 1958. iz Čakovca - bivši direktor Tvornice MTČ d.d. iz Čakovca, te više osobnih automobila kojima se koristio i njegovo osobno računalo. Tijekom pretrage oduzeta je poslovna dokumentacija i mobilni uređaj.

Gosarić je rekao da su pregledani i stan i druge prostorije kojima se koristi muškarac rođen 1962. godine iz Pribislavca - bivši direktor MTČ Tvornice rublja, te osobni automobil kojim se koristi i njegovo osobno računalo, pri čemu je oduzeta poslovna dokumentacija i mobilni telefon.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o Vladi Bošnjaku i Tomislavu Farkašu, za koje se sumnja da su od 2008. do 2010. oštetili tvrtke za više od 13 milijuna kuna.

Dvojica bivših direktora sumnjiče se za "pribavljanje protupravne imovinske koristi za trgovačko društvo uskraćivanjem sredstva pri izvršavanju obveza prema proračunima i fondovima Republike Hrvatske, prodaju apartmana u vlasništvu poduzeća ispod tržišne cijene, neovlašeno korištenje kreditnih kartica i isplaćivanje gotovine za službena putovanja koja nikad nisu bila realizirana".

Obojica su lišena slobode te su privedena u istražni centar Županijskoga suda u Varaždinu, gdje im je nakon današnjeg ispitivanja određen 30-dnevni pritvor.

Vezane vijesti

Utaja poreza u Grčkoj je 'nacionalni sport'

Utaja poreza u Grčkoj je 'nacionalni sport'

"Pomozite sami sebima i napokon plaćajte poreze!" Ili drugim riječima, Grci samo moraju pošteno plaćati poreze i kriza je prevladana. Tom primjedbom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika