02.08.2010. / 11:57

Autor: Nacionalova redakcija

Škegri se 'upalila lampica': Saborske zastupnike treba birati kao na lotu

Škegrin prijedlog nije bez povijesnog utemeljenja jer tako su, kaže on, birani vladari u antičkoj Ateni ili duždevi u Mlecima, odnosno tako se biraju porotnici na suđenjima u SAD-u. Škegro je uvjeren da bi takav "loto" izbor bio efikasniji za napredak Hrvatske

Borislav Škegro (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)Borislav Škegro (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)Nekadašnji Tuđmanov ministar financija, savjetnik premijerke Kosor i jedan od vodećih poslovnih ljudi u Hrvatskoj nedavno je u svojoj kolumni u Obzoru iznio pomalo bizarnu ideju o "loto" izboru zastupnika za hrvatski parlament.

Škegro polazi od teze da većina političara radi za dobrobit zemlje samo onoliko koliko je potrebno da sebi i stranci osigura reizbor na sljedećim izborima, odnosno da se nikad neće truditi da obave sve postavljene zadatke i obećanja.

Tako sadašnja Vlada ne želi povući nepopularne poteze, jer se boji izgubiti vlast, dok se oporbi ne žuri preuzeti zemlju, jer žele da sadašnji vladajući učine što više rezova. To bi Škegro riješio "slučajnim odabirom zastupnika" kao na lotu.

Smatra da bi današnje probleme mogli riješiti jedino i samo oni zastupnici koji znaju da neće biti izabrani, odnosno da im je šansa da se to desi jedan prema četiri milijuna.

Škegrin prijedlog nije bez povijesnog utemeljenja jer tako su, kaže on, birani vladari u antičkoj Ateni ili duždevi u Mletačkoj republici, odnosno tako se biraju porotnici na suđenjima u SAD-u. Škegro je uvjeren da bi takav "loto" izbor bio efikasniji za napredak Hrvatske.

Vezane vijesti

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Četiri hrvatske sindikalne središnjice uputile su otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora i saborskim zastupnicima s zahtjevom za raspisivanjem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika