Objavljeno u Nacionalu br. 768, 2010-08-03

Autor: Plamenko Cvitić

Propast poslovnog angažmana: Sanader izbačen iz tima Louise Blouin

Koliko je poznato, Sanader u Hrvatskoj nije otvorio nikakav ured, a u međuvremenu je Louise Blouin očito posve digla ruke od njega: Sanader je prije nekog vremena naprasno izbačen iz “savjetničkog vijeća” zaklade, njegova imena nema ni na listi sudionika summita koji će se od 22. do 24. rujna održati u New Yorku

IVO SANADER i Louise
Blouin susreli su se prošle
godine u New Yorku, no
čini se da se kanadska
milijunašica potpuno
distancirala od njegaIVO SANADER i Louise Blouin susreli su se prošle godine u New Yorku, no čini se da se kanadska milijunašica potpuno distancirala od njegaProšle jeseni u hrvatskim medijima pompozno je objavljeno da je bivši hrvatski premijer Ivo Sanader našao posao u inozemstvu, ali sada izgleda da ga se odrekla i njegova nesuđena poslodavka, 52-godišnja Kanađanka Louise Blouin.

O njemu se tada čak pisalo da će biti njezin bliski suradnik, no u međuvremenu je ime Ive Sanadera gotovo potpuno iščeznulo s internetskih stranica njezine humanitarne zaklade, gdje je kraće vrijeme bio jedan od 44 savjetnika. Nema ga ni na popisu sudionika ovogodišnjeg Creative Leadership Summita koji će se potkraj rujna održati u New Yorku. Na Nacionalove upite o poslovnom odnosu Sanadera i Louise Blouin nitko iz newyorškog sjedišta danima ne odgovara, no znakovito je da se Sanaderovo ime više ne spominje ni na popisu uglednika koji su proteklih godina bili sudionici tradicionalnog summita.

Ukratko, moglo bi se zaključiti da ne samo da Sanader nema nikakav poslovni angažman s kanadskom milijunašicom, nego se čak i ona posve distancirala od njega, o čemu svjedoči i uklanjanje njegova imena s liste prošlogodišnjeg summita. Još dok je bio na čelu hrvatske vlade Sanader je dvije godine zaredom sudjelovao na Creative Leadership Summitu, što se predstavljalo kao velik vanjskopolitički uspjeh i tobožnji dokaz da je hrvatski premijer odlično prihvaćen u visokim međunarodnim krugovima. Nakon što je u srpnju prošle godine pobjegao s vlasti, prvi njegov javni nastup nakon ostavke bilo je upravo gostovanje na Summitu kreativnog vođenja koji se 25. rujna održao u New Yorku.

Nekoliko dana kasnije u Večernjem listu objavljen je članak dopisnice iz New Yorka i bliske Sanaderove prijateljice Jadranke Jureško- Kero o njegovu novom poslovnom angažmanu. U članku je pisalo da je Sanader potpisao ugovor i službeno postao savjetnik Louise Blouin, a čak se i navodilo da je ušao u “upravu zaklade", iako to nije bilo točno: postao je tek jedan od 44 člana “savjetničkog vijeća” kojima je zadaća da predlože govornike za summit sljedeće godine. Godinu dana kasnije teško je utvrditi što je bila istina, a što tek pokušaj omraženog bivšeg premijera da se svojim tobožnjim dobrim vezama u svijetu pohvali u domovini.

Koliko je poznato, Sanader u Hrvatskoj nije otvorio nikakav ured, a u međuvremenu je Louise Blouin očito posve digla ruke od njega: Sanader je prije nekog vremena naprasno izbačen iz “savjetničkog vijeća” zaklade, njegova imena nema ni na listi sudionika summita koji će se od 22. do 24. rujna održati u New Yorku, a nema ga ni na podugačkoj listi prošlogodišnjih sudionika. Kako se čini, jedini način da Sanader ostane u nekoj vezi s kanadskom milijunašicom Louise Blouin mogao biti taj da za newyorški summit plati ulaznicu: ove godine prvi će se put prodavati ulaznice za taj događaj, a ona za prisustvovanje svim predavanjima plus ručak i stolac na gala večeri stoji "samo" 3750 dolara. Mjesta još ima.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
10/11/09

ruvil, 03.08.10. 21:09

Nitko ne voli imati posla sa covjekom koji smrdi po korupciji i koji je svoju zemlju doveo do propasti!


registracija
27/7/09

verina, 04.08.10. 11:00

Hm, šteta, sad će biti na našem trošku do smrti...


registracija
27/7/09

columbo, 05.08.10. 03:31

Sve ovo sto je napisano strc mrc moglo je stati u dvije recenice. No, valjda zbog novinarske norne oduzilo kao zla godina...


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 06.08.10. 13:52

sve sto je ikada pokusao sanader je muljao, i smuljao i na kraju izgubio. jedino u cemu je uspio bilo je dobivanje glasova raznih tupavih HDZenjara i lopovluk jer je hrvatsko pravosude slijepo kada to treba biti. Nikada Sanader nije bio dobar za nista.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika