03.08.2010. / 10:18

Autor: Nacionalova redakcija

Povratak Avenije izviđača: Gojko Šušak ostaje bez ulice u Zagrebu?

Ne zna se kad će zahtjev o vraćanju starog naziva ulice doći na dnevni red Skupštine. Ta ideja već je u prošlosti bila pokrenuta, ali je tada Odbor za imenovanje ulica, trgova i naselja odbio izbrisati ime Gojka Šuška

Avenija Gojka Šuška nalazi se u zagrebačkoj Dubravi (Foto: hrt.hr)Avenija Gojka Šuška nalazi se u zagrebačkoj Dubravi (Foto: hrt.hr)Ratni ministar obrane Gojko Šušak mogao bi ostati bez svoje avenije u Zagrebu. Predstavnici gradske četvrti Maksimir prihvatili su inicijativu nekoliko nevladinih udruga da se Aveniji Gojka Šuška vrati ime Avenija izviđača. Odluku još treba potvrditi zagrebačka Gradska skupština.

Inicijator ove promjene je Zoran Pusić iz Građanskog odbora za ljudska prava, koji navodi da mu je 'žao što postoje svjedočenja koja bivšeg ministra obrane terete za ratne zločine', javlja HRT.

Ulica je nazvana Avenijom Gojka Šuška nakon njegove smrti prije 12 godina. Tu je bolnica u kojoj je umro. Stanovnici gradske četvrti Dubrava već su i zaboravili da se ulica prije zvala Avenija izviđača.

Gradski HDZ misli da je želja za preimenovanjem ulice pokazatelj bezidejnosti politike SDP-a, u vrijeme kad Zagreb potresaju slučaj Varšavska, problemi s proračunom i Holdingom. Smatraju da nije trenutak za to jer je to, između ostalog, i dodatni troška građanima zbog promjene dokumenata.

Ne zna se kad će zahtjev o vraćanju starog naziva ulice doći na dnevni red Skupštine. Ta ideja već je u prošlosti bila pokrenuta, ali je tada Odbor za imenovanje ulica, trgova i naselja odbio izbrisati ime Gojka Šuška.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 03.08.10. 15:21

Dobro bi stajalo "Avenija ćevap".


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika