03.08.2010. / 10:40

Autor: Orhidea Gaura

HRVATSKI VRH NE VOLI LJETNE REZIDENCIJE

Nacional: Pahor i Gašparović ljetuju na Brijunima, Josipović u Baškoj Vodi

Paradoksalno je da strani državnici rado ljetuju u našim državnim rezidencijama, dok hrvatski političari od njih bježe. Državne rezidencije u Republici Hrvatskoj uglavnom zjape prazne, a umjesto da ih koriste

POSEBNI GOST VILE BRIJUNKA Slovenski premijer Borut Pahor privatno će na Brijunima boraviti do kraja tjedna, a u vilu Brijunka pozvala ga je hrvatska premijerka Jadranka KosorPOSEBNI GOST VILE BRIJUNKA Slovenski premijer Borut Pahor privatno će na Brijunima boraviti do kraja tjedna, a u vilu Brijunka pozvala ga je hrvatska premijerka Jadranka KosorNakon obitelji srpskog predsjednika Borisa Tadića dio svog godišnjeg odmora na Brijunima je odlučio provesti i slovenski premijer Borut Pahor. Pahor je na Brijune doputovao ovih dana brodom, te je smješten u vilu Brijunka gdje bi trebao provesti idućih nekoliko dana.

Slovenski premijer na Brijunima boravi na poziv hrvatske premijerke Jadranke Kosor s kojom je proteklih godinu dana uspostavio iznimno dobre odnose, a na Brijune je doputovao neposredno nakon susreta s hrvatskom premijerkom na slovenskom jezeru Bohinj gdje su dogovorili načelno rješenje problema s povratom duga Ljubljanske banke.

Pahor nije jedini državnik koji će ovog ljeta posjetiti Brijune. Uskoro bi na Brijune trebao doputovati i slovački predsjednik Ivan Gašparovič, koji već godinama ljetuje na tom otočju, a očekuje se i dolazak austrijskog predsjednika Heinza Fischera.

Za razliku od Pahora, Gašparovič i Fischer na Brijune dolaze na poziv hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, pa se iz toga može zaključiti kako je između njega i premijerke postignut svojevrsni dogovor da se pri pozivanju stranih državnika poštuje hijerarhija.

Iako se proteklih dana u domaćim kuloarima pojavila informacija kako se obitelji srpskog predsjednika Borisa Tadića svidio nedavni odmor na Brijunima, da su odlučili posjetiti otočje još jednom ovog ljeta, čini se da se to neće dogoditi.

Kako doznaje Nacional, srpski predsjednik bi s obitelji uistinu mogao ljetovati na Brijunima, ali tek eventualno sljedeće godine.

Paradoksalno je da strani državnici rado ljetuju u našim državnim rezidencijama, dok hrvatski političari od njih bježe. Državne rezidencije u Republici Hrvatskoj uglavnom zjape prazne, a umjesto da ih koriste, naši političari boje se valjda da bi im to dodatno donijelo loš imidž u javnosti pa se radije odlučuju na razne privatne aranžmane.

Tako je tada novoimenovana predsjednica Vlade Jadranka Kosor prošlog ljeta sama sebi platila ljetovanje u jednom hotelu na otoku Braču, a predsjednik Ivo Josipović svoj prvi predsjednički godišnji odmor provest će u svojoj obiteljskoj kući u Baškoj Vodi.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju Nacionala

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
12/7/10

Ivandija, 03.08.10. 11:01

I JA HOCU TAMO GODISNJI NAPRAVITI --KOME SE TREBA OBRATITI,ahahahhhahah


registracija
15/11/06

rimaz, 03.08.10. 12:53

Nisam uočio ono famozno novinarsko pitanje, "a tko to plaća ?" E baš zbog toga hrvatski političari izbjegavaju takva mjesta i rezidencija. Najsvježije, Mesić i Hvar. A plaćanja nisu sporna. Ako je netko nekoga pozvao u goste, ne očekuje da gost plati ono osnovno, troškove boravka. Za uzvrat, ostaju dobri odnosi i lijepa slika, za relativno malo novca. Mnogo više koštaju politička bilateralna prepucavanje do kojih sigurno mnogo manje dolazi nakon ovakvih ugošćavanja.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika