03.08.2010. / 11:12

Autor: Hina

Kosor u Vukovaru: 'HDZ će se žestoko oduprijeti micanju Šuškove avenije'

"Ministar obrane u ratnim godinama mora imati dostojanstveno mjesto u hrvatskoj povjesti kako to i zaslužuje i nitko nema pravo revidirati hrvatsku povijest ni na kojoj osnovi", poručila je

Jadranka KosorJadranka KosorPredsjednica Vlade Jadranka Kosor položila je vijenac i zapalila svijeće podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata a potom, kod prvog od 938 bijelih križeva na groblju, zabola u zemlju hrvatsku zastavicu u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

"Ovim simboličnim činom još jednom smo dali do znanja svima i samima sebi da žrtvu branitelja Vukovara i žrtvu hrvatskih branitelja u oslobađanju Hrvatske nećemo nikada zaboraviti", poručila je Kosor u izjavi novinarima dodajući kako u "skladu s tom obavezom treba svakodnevno živjeti i raditi".

Podsjetila je kako se na vukovarskom Novom groblju, u dijelu na kojem je izgrađeno Memorijalno groblje žrtava iz Domovinsklog rata, nalazila najveća masovna grobnica u Europi nakon II. svjetskog rata, iz koje je ekshumiranio 938 nevinih žrtava srpske agresije.

"Ovo su dani kada se sjećamo i kada smo u mislima s onima koji su dali najveću žrtvu i ugradili živote u temelje Republike Hrvatske", istaknula je dodajući kako je akcija "Oluja" bila slavna osloboditeljska akcija na koju je Hrvatska imala pravo jer je bila napadnuta i bila žrtvom Miloševićeve velikosrpske ideje a velik dio zemlje i okupiran.

Kosor je komentirala i mogućnost da ratni ministar obrane Gojko Šušak "izgubi" ulicu u Zagrebu, rekavši kako će se HDZ kao oporba u zagrebačkoj gradskoj skupštini, tomu žestoko oduprijeti.

"Ministar obrane u ratnim godinama mora imati dostojanstveno mjesto u hrvatskoj povjesti kako to i zaslužuje i nitko nema pravo revidirati hrvatsku povijest ni na kojoj osnovi", poručila je.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor, u čijoj su pratnji bili ministri obrane; obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te znanosti, obrazovanja i športa Branko Vukelić, Tomislav Ivić i Radovan Fuchs, položila je vijenac i zapalila svijeću i podno spomen obilježlja na Ovčari.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 03.08.10. 12:18

Kao vrhunac licemjerstva trebalo bi u gradu heroju Vukovaru,glavnu ulicu nazvati Ulica Gojka Šuška.A nebi trebalo zaboraviti ni dijelove Zagreba gdje žive ljudi iz srednje Bosne.I za njihovo vječno sjećanje treba im uvaliti ulicu imenom po najvećoj pogreški Franje Tuđmana,imenovanje Šuška za Ministra obrane RH.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 03.08.10. 13:08

"Nitko nema pravo revidirati hrvatsku povijest ni na kojoj osnovi"!?Zašto?Jer je tako rekao HDZ?


registracija
15/11/06

rimaz, 03.08.10. 13:09

Sačekajmo presude generalima. Nakon toga će biti mnogo jasnija uloga Šuška u oslobađanju Hercegovine i njenih pokrajina od okupatora.


registracija
17/6/10

jjkeizerin, 03.08.10. 16:09

Jos za zivota istinski hrabrog i kao novinara genijalnog covjeka, gospodina Ive Pukanica, Nacional je izvjestavao, da je tragediju Vukovara bilo moguce izbjeci. Medutim ljudi, (Hrvati), koji su sa srpskom stranom mogli doci do sporazuma, da sve ili makar vecina bezpotrebnog nasilja bude izbjegnuta, su upravo od strane tadasnjeg HDZ-ovog vrha iz Zagreba uklonjeni sa svojih vojnih i policijskih duznosti, kako bi sasvim drugaciji scenario postao stvarnost grada Vukovara. Danas iz vrha HDZ-a spominju i kao zale za 938 palih zrtava, koje je upravo HDZ zrtvovao za postizanje svojih ciljeva, koje su oduvijek nazivali 'nasa stvar'. Ukoliko je sve navedeno tocno, kao sto je o tome pisao svojedobno Nacional (u sto se tesko moze sumnjati s obzirom na kvalitetu i reputaciju lista), to onda nedvojbeno ukazuje na cinjenicu, sa kojom kolicinom licemjerja i stravicnog zla je suocen hrvatski narod jos od 90-ih na ovamo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika