03.08.2010. / 14:44

Autor: Hina

HNS upozorava: Zagreb ima 4 milijarde kuna neplaćenih potraživanja

Po Radoševim riječima, apsurdno je da u današnje vrijeme Grad ne zna koliko je od utuženih potraživanja naplaćeno, jer u 2010. godini nema za to informatički program

Jozo Radoš (Foto: Pixsell)Jozo Radoš (Foto: Pixsell)Gradski odbor HNS-a Grada Zagreba na današnjoj je konferenciji za novinare upozorio na, kako su rekli, čak 4 milijarde kuna neplaćenih potraživanja Grada Zagreba.

Po riječima HNS-ova zastupnika u Gradskoj skupštini i potpredsjednika stranke Joze Radoša, ta potraživanja su dijelom plod ukupne kulture neplaćanja u Hrvatskoj, no od toga čak 33 posto, odnosno 1,3 milijarde kuna potraživanja su u postupku prisilne naplate, koja će se, po njegovom mišljenju, teško naplatiti.

Dugovanja, koja se u gradu vode kao "sumnjiva i sporna", za zakupnine iznose 410 milijuna kuna, rekao je Radoš dodajući kako su to uglavnom izgubljena potraživanja jer ih, kako je rekao, i sam grad tako vodi u evidenciji.

U segmentu komunalnih naknada ukupna potraživanja iznose 250 milijuna kuna koja su označena spornima i koja su u stečajevima, pri čemu je, po podacima gradskih tijela, naplata potraživanja u stečajevima samo 0,65 posto.

Podatke o neplaćenim potraživanjima dobio je, kako je rekao, na svoje zastupničko pitanje od Gradskog ureda za financije.

HNS se pita što je s preporukom Državnog ureda za reviziju za izradu operativnog plana naplate neplaćenih potraživanja svih proračunskih prihoda.

Po Radoševim riječima, apsurdno je da u današnje vrijeme Grad ne zna koliko je od utuženih potraživanja naplaćeno, jer u 2010. godini nema za to informatički program.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 03.08.10. 15:03

35.ooo,ooo je potrošio Bandić na kandidaturu !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika