03.08.2010. / 14:54

Autor: Martina Čizmić

Washington Post nakon gotovo 50 godina prodao Newsweek

"Newsweek je nacionalno bogatstvo", rekao je Harman i obećao da će većina od 325 zaposlenih ostati na svojim radnim mjestima

Novi vlasnik Newsweeka Sydney HarmanNovi vlasnik Newsweeka Sydney HarmanGospodarska kriza koja je pogodila cijeli svijet utjecala je i na poslovanje mnogih tradicionalnih medija. Tiskana izdanja bilježe manji broj oglašivača, ali i slabiju prodaju. Stoga ne iznenađuje činjenica da su mnoge medijske kuće odlučile prodati svoja slabija izdanja zainteresiranima.

Tako je i popularni Washington Ppost objavio kako je nakon 50 godina izlaženja pod njegovim pokroviteljstvom prodao popularni politički tjednik Newsweek.

Tjednik koji je zaživio davne 1933. godine u posljednjih se nekoliko godina bori sa velikim gubicima. Samo u protekloj godini zabilježio je minus od 30 milijuna dolara.

Novi vlasnik nije iz medijske branše. Harman International bavi se prodajom audio opreme, a njegov vlasnik Sidney Harman istaknuo je kako je Newsweek za njega više od običnih novina.

"Newsweek je nacionalno bogatstvo", rekao je Harman i obećao da će većina od 325 zaposlenih ostati na svojim radnim mjestima.

Vezane vijesti

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Britanskog premijera Davida Camerona u idući četvrtak će saslušati povjerenstvo koje istražuje povezanost medija i vlasti, nakon skandala zbog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika