06.08.2010. / 11:47

Autor: Hina

Belgija: Devet igrača osumnjičeno za namještanje utakmica

Belgijska policija započela je istragu nakon što je internetska kladionica Betfair prijavila visoke uplate na utakmicu La Louviere - Sint-Truiden (3-1) odigranu 2005. godin

Afera s namještanjem utakmica širi se diljem Europe (Reuters)Afera s namještanjem utakmica širi se diljem Europe (Reuters)Belgijsko državno tužiteljstvo objavilo je kako će u istrazi vezanoj za namještanje utakmica u prvoj belgijskoj ligi u sezoni 2004/05. saslušati ukupno 31 osobu, od toga devet igrača koji su umiješani u skandal.

Saslušanje bi se trebalo obaviti 30. studenoga ove godine, a istražiteljima su osobito zanimljivi igrači iz Liersea, Sint-Truidena, FC Bruxellesa i La Louvierea.

Belgijska policija započela je istragu nakon što je internetska kladionica Betfair prijavila visoke uplate na utakmicu La Louviere - Sint-Truiden (3-1) odigranu 2005. godine.

Ukupno je pod istragom devet utakmica iz sezone 2004/05., a prema navodima policije svaki umiješani igrač je dobivao 5,000 eura po utakmici.

Kao glavni osumnjičeni za namještanje utakmica navodi se kineski biznismen Ye Zheyun.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika