09.08.2010. / 10:47

Autor: Nacionalova redakcija

Ljubav je kratko trajala: Velimir Zajec više nije trener Dinama

Zdravko Mamić se na ovaj način brzopotezno riješio još jednog trenera s kojim je od samog početka, navodno bio u lošim odnosima. Naime, iako Mamić nije član Izvršnog odbora, teško je za povjerovat da bi Zajec bio smijenjen bez Mamićevog blagoslova

Velimir Zajec s braćom MamićVelimir Zajec s braćom MamićVelimir Zajec više nije trener Dinama! Nakon samo tri odigrana kola domaćeg prvenstva i ispadanja u trećem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka, Izvršni odbor NK Dinama na današnjoj je telefonskoj sjednici smijenio Zajeca.

Naime, kako saznaje Nacional.hr iz izvora bliskih klubu danas je hitno sazvana telefonska sjednica Izvršnog odbora na kojoj je donesena ova odluka. Prema informacijama koje smo dobili svaki od 15 članova Izvršnog odbora preko telefona se izjašnjavao o tome podržava li Zajecovu smjenu ili ne.

Očito kako je većina članova Odbora bila za Zajecovu smjenu, te je on nakon samo osam službenih utakmica prisiljen napustiti klupu maksimirskog kluba.

Zdravko Mamić se na ovaj način brzopotezno riješio još jednog trenera s kojim je od samog početka, navodno bio u lošim odnosima. Naime, iako Mamić nije član Izvršnog odbora, teško je za povjerovat da bi Zajec bio smijenjen bez Mamićevog blagoslova.

Informaciju o Zajecovoj smjeni pokušali smo provjeriti kod Dinamovog glasnogovornika Ade Kožula, no on na naše pozive nije odgovarao. Ipak, iz maksimirskog kluba je došla informacija da je za 12 sati sazvana izvanredna press konferencija. Zajecovu smjenu na toj je konferenciji potvrdio i sam Zdravko Mamić.

"Problemni su eskalirali još nakon poraza u Kopru. Trebali smo ga još tada smijeniti. Da smo to napravili tada, igrali bi u Ligi prvaka. To vam ja jamčim", rekao je Dinamov izvršni dopredsjednik.

Dinamo je tako ostao bez trenera nakon jednog od najlošijih starteva otkako je 1. HNL jer je u prva tri kola osvojio samo 4 boda. Isto tako bit će zanimljivo vidjeti koga će Mamić izabrati za Zajecovog nasljednika, jer su pred klubom presudne utakmice za ulazak u Europsku ligu protiv mađarskog Gyora.

Kako se neslužbeno doznaje Dinamo bi prema Europskoj ligi trebao voditi Branko Karačić bivši trener Šibenika koji je taj klub napustio nakon što je u 2. pretkolu istog natjecanja ispao od ciparskog Anorthosisa.

Vezane vijesti

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Zdravku Mamiću nije ovih tjedana jedina briga postavljanje nove vlasti u Hrvatski nogometni savez. Medijski manje zanimljiv, ali financijski bitan,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika