Objavljeno u Nacionalu br. 769, 2010-08-10

Autor: Vedrana Rudan

Zloće i povrće

Evropska Sodoma i Gomora

Granatirali smo Knin, zato će Gotovina dobiti u Haagu nekoliko desetljeća robije. Za granatiranje Bagdada, Kabula i Gaze Evropa nije čula. Ustaše će ubijati Cigane? Cigane se smije spaljivati samo u Francuskoj, u Hrvatskoj bi to Evropa osudila

Vedrana RudanVedrana RudanHrvatska je depresivna zemlja. Svakoga dana svaki Hrvat i svaka Hrvatica stariji od deset godina progutaju praxiten. Ja popijem tri. Sve me uznemiruje. Recimo, Mamić. On športske novinare sustavno nabija na kurac. A danas novinari jako teško žive. Svaki mjesec plaća im je sve manja, honorarci uopće ne dobivaju honorar, otkaze im gazda šalje poštom, siročići bez ikakvih prava moraju se poput lavova boriti za narodna prava. I stalno su u lovu na teme: na cijeni su tužne priče iz života, fotografije lovišta i dvoraca naših bogataša, zlata vrijede i snimke celulita na guzicama teve voditeljica, a kad požele predahnuti, onda ih Mamić nabije. Strašno me čine nemirnom i proslave naših najveći ratnih pobjeda.


OVA OLUJA ME DOTUKLA. U nekoj hrvatskoj vukojebini Thompson je rikao, a gledatelji su na glavama, rukama i nogama nosili ustaška obilježja. Ustaška?! Koja je poruka? Nema se vremena, hitro treba krenuti klati Srbe, Židove, Cigane i Hrvate kojima se ne nosi crna boja? Srbe? One starčiće iz okolice Zadra koji su u posljednji čas izbjegli let u bunar ili rafal u leđa? Ne njih, to bi naišlo na oštru osudu Evrope. Još nam nisu oprostili ni klanje iz devedeset i neke. Onu trojicu koji sjede u Saboru? Njih zaklati nemoguća je misija. Čuvaju ih nabildani Hrvati. Rezati hrvatske vratove da bi se stiglo do srpskih? Ne njih. Jovane koji slobodno šeću Lijepom našom? Pet Jovana koji šeću Lijepom našom su Hrvati. Pravi Jovani se danas zovu Ivica. Ne Jovane! Hrvate s posebnim potrebama koji su prosvjedovali u Varšavskoj? Nepotrebno. Njima je ustaški zakon koga nema ionako zabranio kretanje. Židove? Njih??? To ne pada na pamet ni ustaši koji je ustaša bio još u očevoj spermi. Ne Židove! Cigane? Teško. Njih se smije spaljivati samo u Francuskoj. Tamo njihovi kućerci nestaju u plamenu, velika je vjerojatnost da u tim čatrljama izgori i neka tamnooka beba, ali Francuzi smiju biti ustaše jer su Evropljani. Hrvatske ustaše imaju još jedan problem. Ovdje nema dovoljno Cigana za klanje. Pred dvadesetak su godina zbog rata brisnuli u civiliziranu Evropu. Neka ih u Italiji skidaju sa autobusa, neka ih iz Francuske tjeraju u Bugarsku i Rumunjsku. Da su ostali ovdje, nitko im ne bi skinuo crnu, masnu vlas sa glave jer bi to Evropa oštro osudila. Ustaše? Naše ustaše su maškare kojima nas straše evropske ustaše. Evropa. Strašno me u depru baca. Toliko nam toga zamjera. Ne znamo s novcem, a njihove nam banke nabijaju kamate dvostruko veće nego što zaračunavaju Evropljanima. Granatirali smo Knin, zato će naš olujaš Gotovina dobiti u Haagu nekoliko desetljeća robije. Za granatiranje Bagdada, Kabula i Gaze Evropa nije čula. Žalosna sam zbog toga jer sam negdje pročitala da devedeset i sedam posto Hrvata ne zna naći Knin na zemljopisnoj karti Hrvatske. A za Civilizirane je veći od Njujorka. Nije fer, baš nije fer da se Evropa, ogrezla u kriminalu i bludu, prema nama tako ponaša. Kad se samo sjetim Berlusconija. U svojim viletinama ugošćuje predsjednike evropskih država pa onda oni tamo gutaju viagru i jebu maloljetnice.

NIKAD NEĆU ZABORAVITI kurac gospodina Topoláneka, bivšeg predsjednika Češke. Čovjek je stajao na rubu bazena, u vodi se bućkala talijanska djevica, Topolánek ima takav topuz, možda se zato zove Topolánek, da bi njime mogao razdjevičiti nosoroga. To jest za svaku pohvalu, ali nije primjereno pitonom vitlati pred nosom čitavoga svijeta. A nije izgubio izbore zato što je u službeni posjet Italiji išao isukanoga kurca, nego zbog teške ekonomske situacije u kojoj mu se nalazi zemlja?! A da naš predsjednik u nekoj od državnih vila sjedne za klavir i krene svirati raskopčanih hlača, na klaviru gola curica od petnaest, čitava bi se Evropa digla na noge i osudila taj potencijalni spolni čin. I ne bi nam pomoglo što bi u našim novinama osvanula fotografija pod kojom bi pisalo, kurva na satu klavira. Ha, ha, ahahaha! Tko bi to popušio od Civiliziranih? Nitko.

HRVATSKOM BI PREDSJEDNIKU naredili abdikaciju i zabranili, ako bi u tom trenutku bio u službenom posjetu Italiji, svaku penetraciju. I još bi se raspisali izvanredni izbori. A što bi se tek Hrvatskoj dogodilo da imamo premijera oženjenog ženom poput gospođe Carle Bruni koja je živjela s bogatim starcem, pa se pod njegovim krovom tucala s njegovim sinom, pa se za njega udala i rodila mu sina, pa ostavila i njega, pa krenula na... I tako sve do Sarkozyja. Što bi se dogodilo da se Kosor uda za dečka koji je tucao Žuži Jelinek, pa onda krenuo na njenu kćer, pa s njom dobio dijete pa onda kresnuo Kosor? Kosor bi odmah, isti bi čas bila od zabrinute Evrope proglašena kurvetinom i morala bi dati ostavku, pa bi na vlast došao Milinović. A on bi morao jako i prejako paziti da ne zajaše neku gospođu koja se prije toga derala s gospodinom Horvatinčićem, pa se udala za njegovoga sina, pa... I zato pijem praxitene. Ubijaju me ta dvostruka mjerila, ubija me i strah da ćemo ući u Evropu, tu licemjernu Sodomu i Gomoru. Što ne znači da povremeno ne skočim u Italiju. Liječnik mi je rekao, polako s tim praxitenima, i još je rekao, ne mari za male stvari i ostat će male stvari, i još je rekao, uživaj u sitnicama. Zato ja dva puta mjesečno odlazim u market u Portogruaro. Tamo kilogram penne rigate košta jedan euro.

Vezane vijesti

"Dabogda te majka rodila": Beskompromisno o tabu temama

"Dabogda te majka rodila": Beskompromisno o tabu temama

U subotu 31. ožujka 2012. u riječkom HKD Teatru održat će se premijera predstave "Dabogda te majka rodila", nastale prema istoimenom romanu Vedrane… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika