Objavljeno u Nacionalu br. 769, 2010-08-10

Autor: Orhidea Gaura

Zbog lošeg zakona megajahte zaobilaze Hrvatsku

Zbog lošeg zakona i neodlučnosti Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatska godišnje ostaje bez više desetaka, možda čak i stotina milijuna eura, koliko bi godišnje mogla zarađivati na zimskim vezovima velikih stranih jahti. Naime, posljednjih je godina u nautičkom turizmu zabilježen porast dolazaka jahti duljih od 20 metara.

Hrvatske marine mogle bi tim jahtama ponuditi najkvalitetniju uslugu cjelogodišnjeg boravka koji uključuje i godišnji remont jahti. Međutim, kako ističu u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, većina tih jahti ima stalnu profesionalnu posadu sastavljenu od pomoraca koji su ukrcani na temelju ugovora s raznim rokovima, a često i do šest mjeseci, zbog čega vrlo često imaju praktičnih problema kad prikupljaju dokumentaciju potrebnu za reguliranje privremenog boravka, posebno uvjerenje o nekažnjavanju. Ipak, MUP zasad ne pokazuje volju da odgovori na molbe iz Ministarstva mora i riješi taj problem, koji je veliko opterećenje za nautičke turiste.

Vezane vijesti

U Opatiji za Uskrs oko 4000 gostiju

U Opatiji za Uskrs oko 4000 gostiju

U Opatiji će tijekom uskrsnih blagdana, po procjenama turističkih djelatnika, boraviti oko 4000 gostiju te ostvariti 10.000 noćenja. Gostima Opatije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika