10.08.2010. / 11:06

Autor: Nacionalova redakcija

Josipović poručio Šukeru: 'Ne treba novi zakon, Mamiću se može naplatiti porez na transfere'

"Dovoljno sam dobar pravnik da ne prihvaćam tumačenja po kojima nam je potreban neki novi Zakon da bi se pobrao porez. To nije točno. I prema tome, očito je neka politička volja utjecala na to da se porez ne naplaćuje"

Ivo JosipovićIvo JosipovićPredsjednik RH Ivo Josipović ovih se dana u Baškoj Vodi odmara i uživa u druženju sa svojim roditeljima, no unatoč tome nije zatvorio vrata medijima te vrlo često daje intervjue. U razgovoru za portal Zagrebancija.com Josipović se osvrnuo na neke od problema koje su središtu zanimanja stanovnika glavnog grada.

Josipović je tako još jednom komentirao događaje u Varšavskoj ulici, te je ponovio kako je protivnik uporabe sile.

"Zna se da sam protivnik primjene sile, ali ako se zatvara promet onda policija mora uspostaviti red. No, s druge strane prosvjed je legitiman, protivnici projekta imaju pravo protestirati i ne samo to da ih policija ne smije u tome sprječavati nego ih policija ih mora štititi u legitimnom i legalnom prosvjedu", kaže predsjednik te dodaje kako se još uvijek protivi projektu Tome Horvatinčića.

"Prvo želim da projekt sa dozvolama u granicama zakona i u granicama onih gabarita koji su prihvatljivi bude što prije gotov. Zagreb ne može bez investicija i investicije treba podržati. Ali investitori moraju znati gdje su granice", priča Josipović te kaže kako se od njega ne treba očekivati da bude na otvorenju centra, te da jednom kada se otvori u njemu sigurno neće popiti kavu.

Josipović se osvrnuo i na Bandićevu izjavu na izvanrednoj sjednici Skupštine gdje je rekao da je Skupština odgovorna za Horvatinčićev projekt jer je ona donijela tu odluku, a ne on.

"To je licemjerna izjava. Zna se da je gradonačelnik taj koji u pravilu predlaže odluku, a Skupština ga slijedi. To je bit parlamentarne demokracije na razini grada. U ovom slučaju, dio Skupštine se pobunio, odbio podržati gradonačelnika. No, to nije bilo dovoljno i odluka je donesena. Da je Bandiću zaista stalo do Skupštine, sada bi poštivao novo stanovište Skupštine. Treba jasno reći: tadašnja odluka Skupštine je Bandićeva odluka, bez obzira kakvom je smatrali", kaže Josipović u razgovoru za portal Zagrebancija.com te dodaje kako sigurno neće potpisati zahtjev za referendum o Bandićevom opozivu, ali da bi u slučaju njegovog raspisivanja sigurno izašao na birališta.

Na kraju se Josipović osvrnuo i na činjenicu da NK Dinamo i Zdravko Mamić za milijunske transfere još nisu platili ni lipu poreza.

"To je problem svih klubova, ne samo NK Dinama. No, dovoljno sam dobar pravnik da ne prihvaćam tumačenja po kojima nam je potreban neki novi Zakon da bi se pobrao porez. To nije točno. I prema tome, očito je neka politička volja utjecala na to da se porez ne naplaćuje. Ali, još nije kasno jer porezna zastara za mnoge od tih transfera nije nastupila i upravo zato je moj poziv poreznoj upravi da ubere porez koji pripada državi", kaže Josipović.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 10.08.10. 12:58

Šukeri i ADZe i jesu blagoslovili pljacku....banda lopovska.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika