10.08.2010. / 12:55

Autor: Boris Bilas

EPH: Radimo reorganizaciju tvrtke, ali Globus ostaje

Mi uopće ne razmišljamo u gašenju Globusa, to je tjednik koji je perjanica ove kuće i od kojeg je zapravo EPH i nastao. Ugasiti ga samo nekoliko mjeseci prije dvadestog rođendana, koji slavi u prosincu, ne bi imalo smisla", kaže Semenčić

Ninoslav PavićNinoslav PavićTjednik Globus se gasi i od jeseni postaje podlistak Jutarnjeg lista. Informacija je to koju je objavio portal dnevno.hr pozivajući se na izvore bliske izdavačkoj kući EPH.

Dnevno.hr piše kako će Globus biti pretvoren "u puki podlistak Jutarnjeg lista, dok će svi novinari Globusa najvjerojatnije dobiti otkaz". Istinitost ove informacije provjerili smo kod šefa korporativnih i marketinških komunikacija EPH Svena Semenčića.

Semenčić nam je rekao kako navodi objavljeni u tekstu nisu istiniti i da nema govora o tome da će Globus prestati izlaziti.

"Istina je da radimo na nekoj vrsti reorganizacije unutar tvrtke, ali Globus se sigurno neće ugasiti. To su kuloarske priče koje traju već godinu dana, pa iako još nisam pročitao taj tekst mogu vam reći da sve što piše u njemu vezano za Globus nije istina", rekao je Semenčić za Nacional.hr.

"Mi uopće ne razmišljamo u gašenju Globusa, to je tjednik koji je perjanica ove kuće i od kojeg je zapravo EPH i nastao. Ugasiti ga samo nekoliko mjeseci prije dvadestog rođendana, koji slavi u prosincu, ne bi imalo smisla", kaže Semenčić koji priznaje da je Globusu u posljednje vrijeme pala naklada, ali dodaje da je to "situacija s kojom se susreću sve novine, međutim taj pad nije toliko velik da bi bili zabrinuti".

Inače, izvor portala dnevno.hr tvrdi kako će neki novinari Globusa biti premješteni u redakciju Jutarnjeg lista, dok će se nekima jednostavno zahvaliti na suradnji.

"Sve to zvuči pomalo nevjerojatno, no isto tako nevjerojatno je lani u isto vrijeme zvučala vijest da će se ugasiti Arena, pa se pokazalo da su glasine o gašenju tog tjednika s polustoljetnom tradicijom bile istinite", piše dnevno.hr.

Vezane vijesti

Nakon Todorića, Građanska Akcija 'na doručku' i kod Pavića

Nakon Todorića, Građanska Akcija 'na doručku' i kod Pavića

Građanska Akcija nastavila je svoju 'seriju' posjeta pod nazivom 'Na doručku kod...'. Tako su je jutros uputili u središte grada i 'doručkovali'… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 10.08.10. 13:05

Prodajte Slobodnu,Globus,Jutarnji...Bolje prije nego kasnije.Carstvo se urušilo pa bi bilo bolje prodati ga nekom s više znanja.I poštenja.


registracija
26/7/09

odredjen, 10.08.10. 14:43

EPH = jos jedan dokaz prljave kradje u doba pretvorbe.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika