10.08.2010. / 12:29

Autor: Hina

Novo iznenađenje u Maksimiru: Dario Šimić završio igračku karijeru

Za reprezentaciju je Šimić debitirao 1996. godine, te je za nju igrao do 2008. Ukupno je sakupio 100 nastupa i postigao tri pogotka za "vatrene"

Dario Šimić (Foto: Jurica Galoić/PIXSELL)Dario Šimić (Foto: Jurica Galoić/PIXSELL)Rekorder po broju nastupa za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, Dario Šimić (34) završio je svoju igračku karijeru, objavio je na konferenciji za novinare održanoj u Dinamu u koji se vratio prije nešto više od tri mjeseca.

Šimić je profesionalnu karijeru započeo u Dinamu 1992. godine, da bi 1998. prešao u redove milanskog Intera za koji je nastupao četiri sezone. Potom je od 2002. do 2008. bio članom Milana, a od 2008. do 2010. Monaca prije no što se odlučio vratiti u matični klub.

Nakon samo mjesec dana u sezoni 2010/11. Šimić je odlučio okončati karijeru.

Za reprezentaciju je Šimić debitirao 1996. godine, te je za nju igrao do 2008. Ukupno je sakupio 100 nastupa i postigao tri pogotka za "vatrene".

Mamić se zahvalio Šimiću na njegovu cjelokupnom igračkom doprinosu koji je dao Dinamu.

"I ovaj kratki boravak nakon tvog povratka iz Monaca primjer je svim mladim igračima kako se ponaša pravi profesionalac. nadam se da ćeš upisati trenersku akademiju i da ćeš jednoga dana raditi u Dinamu ili u Hrvatskom nogometnom savezu", dodao je Mamić.

Izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić izjavio je kako još uvijek nije pronašao zamjenu za Velimira Zajeca koji je u ponedjeljak dobio otkaz na mjestu trenera Dinama.

"Nema novosti o treneru, ni sa kim nismo kontaktirali i zasad nema kandidata jer nas je ova situacija sa Zajecom iznenadila. Zasad je naš cijeli stožer Sreten Ćuk", rekao je Mamić.

Naglasio je da neće brzati s izborom novoga trenera, te da neće biti nikakvih "vatrogasnih mjera" čak ni pod cijenu loših rezultata. Napomenuo je da želi trenera koji će biti dugoročno rješenje.

Što se tiče smjene Velimira Zajeca Mamić je naglasio da je do nje došlo isključivo zbog loših rezultata koji su uzrokovali višemilijunsku štetu klubu.

"Sa Zajecom smo se, kao i sa svim bivšim igračima i trenerima pokušali razići na civiliziran način. Nakon njegove smjene nisam direktno kontaktirao s njime, ali su sa Zajecom razgovarali ljudi iz kluba i Zajec mi je preko njih poručio da kod njega nema nikakve ljutnje, te da ćemo se naći na kavi kad se vrati iz Atene. To dovoljno govori o odgovornosti kluba i Zajeca", zaključio je Mamić.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika