10.08.2010. / 13:36

Autor: Renato Baretić

Ljetno kiselokrastavačko špekuliranje: Mesićevo ukazanje u nepoznatoj dimenziji

Sad, kad smo otkrili gdje je i kod koga Stipe u gostima (odmori se, zaslužio si!) morao se ipak oglasiti o glasinama, i učinio je to na najbolji mogući način, tako da svi na kraju budemo zadovoljni, osim ponekog ljetnog spin-doktora i, naravno, Ivana Heraka

Nije baš sasvim kratka lista stvari koje bi se dale prigovoriti Stjepanu Mesiću - a govorim to, da ne bi bilo zabune, kao njegov glasač za oba predsjednička mandata - ali jedno mu se ne može poreći: u ključnim trenucima za Hrvatsku on je, još od 1994. naovamo, znao odašiljati pametne, odlučne i jasne poruke. Najnoviju u tom nizu poslao je u ponedjeljak: ne, ljudi, on se neće angažirati kao lider tog nekakvog "Trećeg bloka", ta ga vrsta bavljenja politikom više ne zanima.

Svaka čast, majstore! Ljetno kiselokrastavačko špekuliranje o Mesiću kao lideru ovog ili onog bloka kojeg se plaše ovi ili oni lideri ovih ili onih blokova ili stranaka - to zbilja nije na razini bivšeg predsjednika države. Sva ta nagađanja i nagvaždanja, mudrovanja i kombiniranja (jer spinning nije spinning ako se ne vrti) umirovljenom su se predsjedniku RH vjerojatno popela do obrva i odlučio je sasvim nedvosmisleno dojaviti da nema veze s time i da ga politika sad zanima u jednoj sasvim novoj, Hrvatima dosad nepoznatoj dimenziji: iz perspektive čovjeka koji je deset godina vodio zemlju i onda otišao u penziju. (Zanimljivo, kad smo već kod penzije, nitko ga od analitičara i stručnjaka za vruće ljetne teme još ni riječju nije povezao jedino sa Strankom umirovljenika! Zašto? Kako im je ona promakla?!)

Još samo da se malo bolje sakrio dok je na godišnjem (za dogodine mu sugeriram unutrašnjost Istre ili Gorski kotar) i farsa oko medijskoga guranja bivšeg predsjednika nazad u tvrdu politiku (kamo, zar u Sabor?!) izdurala bi barem do Vele Gospe, a Mesić bi u kombinacijama dogurao barem do glavnog tajnika UN-a (s Pupovcem i Šišljagićem kao ključnim suradnicima, logično, jer Sanader i Pusićka...). On bi se pak lijepo, u miru božjem, kupao i smijao svemu što se oko njega, nestaloga, plete.

Sad, kad smo otkrili gdje je i kod koga Stipe u gostima (odmori se, zaslužio si!) morao se ipak oglasiti o glasinama, i učinio je to na najbolji mogući način, tako da svi na kraju budemo zadovoljni, osim ponekog ljetnog spin-doktora i, naravno, Ivana Heraka. Jedini je problem što sad, kao i svaki prosječni turist, umirovljeni predsjednik svakog dana mora barem jednom promrsiti u bradu: "Jebenti takav odmor!".

Vezane vijesti

Banana u državi

Banana u državi

Zamišljam očaj onih likova koji su otišli u Poljsku da bi se tamo pijani tukli, pijani švercali bengalke na stadione, pijani ih tamo bacali na teren… Više

Komentari

registracija
23/8/09

xaron, 11.08.10. 20:25

Mesiceva poruka da se vise nece baviti politikom
je najbolja politicka vijest u zadnjih 10 godina. Napokon mozemo ocekivati neka poboljsanja u nasoj politici.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika