10.08.2010. / 14:22

Autor: Nacionalova redakcija

Atletska elita u Splitu: Vlašić, Powell, Lemaitre zvijezde Kupa kontinenata

Dolazak svjetske atletske elite na Kup kontinenata rezultat je uspješne i predane suradnje IAAF-a i lokalnog organizacijskog odbora. U Splitu će u rujnu nastupiti osvajači 51 olimpijske medalje i 136 medalja sa Svjetskih prvenstava

Blanka Vlašić bit će jedna od zvijezda Kupa KontinenataBlanka Vlašić bit će jedna od zvijezda Kupa KontinenataU dvorani Imperijal Hotela Park danas je predstavljena lista natjecatelja Kupa kontinenata na kojem će 4. i 5. rujna vodeći svjetski atletičari odmjeriti snage u sklopu reprezentacija Europe, Sjeverne i Južne Amerike, Afrike i Azije s Oceanijom. Predstavnike četiri kontinenata koji će nastupiti na obnovljenoj poljudskoj ljepotici predstavio je direktor Kupa kontinenata Siniša Ergotić koji je izrazio zadovoljstvo što će svjetska atletska elita nastupiti na najvećem ovogodišnjem globalnom atletskom natjecanju kao nezaobilaznu stanicu u ovogodišnjoj sezoni.

Tim je povodom Siniša Ergotić istaknuo: "Dolazak svjetske atletske elite na Kup kontinenata rezultat je uspješne i predane suradnje IAAF-a i lokalnog organizacijskog odbora. U Splitu će u rujnu nastupiti osvajači 51 olimpijske medalje i 136 medalja sa Svjetskih prvenstava. To je ujedno i potvrda važnosti ovog najvećeg ovosezonskog atletskog natjecanja na otvorenom na kojem se četiri kontinenta bore za naslov najboljeg. Nesumnjivo je da ova sportska manifestacija nosi veliki značaj za mnoge atletičare jer će se okušati u najjačoj konkurenciji izvan svojih kontinenata. Sigurni smo da će atletičari, predstavnici medija i navijači iz cijelog svijeta uživati u ovoj prvoklasnoj sportskoj manifestaciji."

Kup kontinenata jedino je globalno atletsko natjecanje na otvorenom u 2010. godini u sklopu kojeg će Svjetska atletska federacija i organizacijski odbor ugostiti 400 najboljih svjetskih atletičara. Reprezentaciju Europe formirat će atletičari koji su na predstojećem Europskom prvenstvu u Barceloni osvojili najmanje srebrnu medalju, a na takav će se način formirati i reprezentacija Afrike dok će reprezentacija Azije i Oceanije odrediti predstavnike na temelju najboljih rezultata atletičara na svjetskim ljestvicama.

Najveće zvijezde natjecanja zasigurno će biti Blanka Vlašić, Asafa Powell, Christophe Lemaitre, Dayron Robles, a ne treba zaboraviti niti europsku prvakinju u bacanju diska Sandru Perković. No, gotovo u svim disciplinama u Splitu će se pojaviti trenutno najbolji atletičari svijeta. Jedine istinske atletske zvijezde koje se neće pojaviti na Poljudu su Usain Bolt i Tyson Gay, ali i bez njih pred nama je vrhunsko atletsko natjecanje.

Vezane vijesti

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika