10.08.2010. / 18:57

Autor: Hina

Kasparov posjetio Široki Brijeg i odigrao humanitarnu simultanku

Najveći šahist svih vremena Gari Kasparov odigrao je u Širokome Brijegu u srijedu simultanku protiv članova Šahovskog kluba Široki Brijeg čiji je prihod namijenjen za razvoj šaha u tome klubu.

Gari KasparovGari KasparovNajveći šahist svih vremena Gari Kasparov odigrao je u Širokome Brijegu u srijedu simultanku protiv članova Šahovskog kluba Široki Brijeg čiji je prihod namijenjen za razvoj šaha u tome klubu.

"Drago mi je što šahovski klub okuplja veliki broj mladih šahista. Šah razvija pozitivan karakter i kao predmet trebalo bi ga uvesti u školski sustav. Među vama vidim buduće velike prvake", rekao je Kasparov u prostorijama Šahovskoga kluba Široki Brijeg.

U klubu ga je dočekalo više od stotinu mladih šahista i njihovih roditelja.

Bivši svjetski prvak odigrao je simultanku na 20 ploča sa mladim članovima Šahovskog kluba Široki Brijeg.

Načelnik općine uručio je Kasparovu Monografiju Širokog Brijega.

"Iza kluba koji je organizator dolaska Garija Kasparova stoje vrijedni rezultati i ja im želim još više uspjeha, a sukladno svojim mogućnostima i davat ćemo im zasluženu potporu", kazao je načelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

U pratnji domaćina bivši svjetski prvak u šahu je obišao i Franjevačku galeriju na Širokom Brijegu gdje je razgledao postavljenu izložbu.

Vezane vijesti

Legendarni velemajstor Mato Damjanović preminuo dok je - igrao šah

Legendarni velemajstor Mato Damjanović preminuo dok je - igrao šah

Legendarni hrvatski velemajstor Mato Damjanović neočekivano nas je zauvijek napustio u subotu navečer. Za strastvene šahiste, otišao je na najljepši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika