10.08.2010. / 21:46

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Nema mjesta panici: Za Šukera stanje u državi 'i nije tako očajno'

"Ukupno gledajući, stanje i nije tako očajno, s tim da bi 2011. godina trebala biti definitivno godina gospodarskog rasta u Hrvatskoj", istaknuo je ministar

Ministar financija Ivan ŠukerMinistar financija Ivan ŠukerVlada će o rebalansu proračuna, kojim bi se na jesen trebala pokriti proračunska rupa od osam milijardi kuna, odlučiti tek nakon razgovora s koalicijskim partnerima, izjavio je večeras za HTV potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker.

"Još uvijek radimo analize što bi bilo najsvrsishodnije poduzeti u ovom trenutku", rekao je Šuker u središnjem Dnevniku HTV-a istaknuvši da će se pojedinosti o tome znati tek nakon razgovora s koalicijskim partnerima.

Napomenuo je i da se proračunski manjak može pokriti samo daljnjim zaduživanjem i povećanjem deficita, prodajom imovine ili smanjivanjem rashoda, te da trećeg puta nema.

Turistički promet, dodao je, ne može pokriti sve proračunske manjkove jer se spominjanih 6,5 milijardi (eura) odnosi na ukupan promet koji će se ove godine 'zavrtiti' u turizmu, od čega će samo dio novca završiti i u državnom proračunu.

Kako prognoze govore da ćemo kraj godine ipak dočekati s padom BDP-a od 1,5 posto, Šuker nije želio komentirati najave ekonomskih analitičara da bismo već u trećem kvartalu mogli izaći iz recesije.

"Ukupno gledajući, stanje i nije tako očajno, s tim da bi 2011. godina trebala biti definitivno godina gospodarskog rasta u Hrvatskoj", istaknuo je ministar.

Za najavljena nova poskupljenja prehrambenih proizvoda i do 30 posto, rekao je da su prenapuhane prognoze koje "neki uzimaju kao izliku da neopravdano podižu cijene".

Iduća sjednica Vlade, po Šukerovim riječima, trebala bi se održati 19. kolovoza.

Vezane vijesti

SDA dosljedno protiv proračuna BiH

SDA dosljedno protiv proračuna BiH

Stranka demokratske akcije Bosne i Hercegovine (SDA) potvrdila je u srijedu kako će ostati dosljedna u protivljenju proračunu za 2012. godinu u… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 10.08.10. 22:00

Simpatično kako na Šunki skupa s cijelom Kra-De-Ze vladom već dulje vremena je_e, uživa u tome i pritom nam se antipatično smije u facu.


registracija
11/8/10

markoV, 11.08.10. 01:06

pa sve izgleda ružičastije nakon što se vrati sa godišnjeg..
sad ozbiljno, cijeli svijet je zabrinut zbog Double dip recesije zbog nezaposlenosti, a naši su opet počeli pričat svoje bajke


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika