11.08.2010. / 12:34

Autor: Nacionalova redakcija

Afera Fimi-Media: Nevenki Jurak mjesec dana istražnog zatvora

Prema dosad objavljenom, od tvrtke registirane 2001. godine s jednim zaposlenim i 100-tinjak tisuća eura prihoda, Fimi-Media narasla je na 11 zaposlenih i 120 milijuna prihoda u 2009. godini. Većinu tog prihoda ostvarila je upravo s državnim tvrtkama

Nevenka JurakNevenka JurakVlasnici tvrtke Fimi media Nevenki Jurak, koja se sumnjiči da je fiktivnim računima oštetila državu za 16,5 milijuna kuna, sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor. Pritvor je određen i Aniti Lončar Papeš.

Istražni sudac Krešimir Devčić rekao je kako im je pritvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i eventualne manipulacije dokumentacijom, kao i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela na slobodi.

U daljem tijeku istrage bit će saslušano 16 svjedoka koje je odredio USKOK, rekao je Devčić, dodajući međutim, kako "taj broj nikad nije konačan u samom startu istrage".

Nakon što je u ponedjeljak navečer vlasnica tvrtke Fimi media Nevenka Jurak, bliska prijateljica ravnatelja Carinske uprave Mladena Barišića, privedena s još dvije osobe, protiv njih je jučer podignuta kaznena prijava.

Nevenka Jurak zajedno s Lončar Papeš i Bojanom Dimićem optužena je za pranje novca, ali Uskok je najavio i daljnju istragu u drugim smjerovima. To se vjerojatno odnosi na poslovanje Fimi medije s državnim tvrtkama koje joj je omogućio Ivo Sanader, a zbog čega je Mladen Barišić već prije nekoliko mjeseci dobio obavijest da je pod istragom.

Odvjetnik Nevenke Jurak Krešimir Vilajtović rekao je kako nisu dobili imena svjedoka, te da će to vidjeti kad izvrše uvid u spis.

Upitan o tome što se njegovoj branjenici stavlja na teret Vilajtović je rekao kako se radi "o čisto poslovnom odnosu između dvije tvrtke, gdje USKOK tvrdi da je pribavljena nepripadna imovinska korist od 16,5 milijuna kuna". Dodao je kako se nitko iz javnih poduzeća i bilo kojih institucija sustava ne spominje.

"Jurak se branila aktivno te poriče izvršenje djela", rekao je njezin odvjetnik.

Prema dosad objavljenom, od tvrtke registrirane 2001. godine s jednim zaposlenim i 100-tinjak tisuća eura prihoda, Fimi-Media narasla je na 11 zaposlenih i 120 milijuna prihoda u 2009. godini. Većinu tog prihoda ostvarila je upravo s državnim tvrtkama.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 11.08.10. 13:32

Tako je i Skladgradnja iz ničega stvorila imperij. Stvar je u dobrom gnjoju,a mi imamo gnjoj vrhunske kvalitete pod imenom Sanader.


registracija
3/6/10

0000, 11.08.10. 22:07

Smješan je ovaj USKOK!
Dobro ova baba je drpila tih 16 milijuna i treba za to odgovarati, ali Barišićev zet Ante Despot je ukral nesrazmjerno više i napravil je ogromnu štetu u HEP--u i o tome nitko ne govori!
Ništa manje štetočine u HEP-u nisu bili ni Željko Dorić, Damir Kopjar i nekoliko njihovih "podanika", pa i o tome nitko ne govori, a jedan i drugi i dalje rade u HEP-u i to na direktorskim mjestima!
Da, baš je šmješan ovaj USKOK!!!


registracija
3/6/10

0000, 11.08.10. 22:19

Jutarnji: "Preplanuli Sanader s obitelji odletio u SAD" - nacionalovi novinari kasnite!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika