11.08.2010. / 13:53

Autor: Hina

IEA povisila prognozu potražnje za naftom, no sumnje i dalje prisutne

Oporavak svjetskog gospodarstva vjerojatno će rezultirati rastom ukupne potražnje za 2,2 posto, na 86,6 milijuna barela dnevno u 2010.

Globalna potražnja za naftom u ovoj bi godini trebala porasti za 80.000 barela nafte dnevnoGlobalna potražnja za naftom u ovoj bi godini trebala porasti za 80.000 barela nafte dnevnoSve bolja svjetska gospodarska situacija vjerojatno će rezultirati rastom potražnje za naftom u ovoj i idućoj godini, priopćila je u srijedu Međunarodna agencija za energiju (IEA), upozorivši međutim kako to ovisi o stvarnoj snazi globalnog gospodarskog oporavka.

Globalna potražnja za naftom u ovoj bi godini trebala porasti za 80.000 barela nafte dnevno, te za 50.000 barela dnevno u idućoj godini, priopćila je ta organizacija sa sjedištem u Parizu u najnovijem izvješću o naftnim tržištima.

Oporavak svjetskog gospodarstva vjerojatno će rezultirati rastom ukupne potražnje za 2,2 posto, na 86,6 milijuna barela dnevno u 2010., te za 1,5 posto u 2011., na 87,9 milijuna barela dnevno.

No, IEA je naglasila kako i dalje postoje prijetnje rastu u razvijenim i nekim gospodarstvima u nastajanju, te upozorila da bi slabiji rast globalnog gospodarstva od očekivanog mogao ipak izbrisati očekivani rast potražnje za naftom.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika