11.08.2010. / 14:46

Autor: Nacionalova redakcija

Miklenić udario po HDZ-u: Komunisti su otjerali Sanadera i sada vladaju strankom

Miklenić piše kako "Sanaderov iznenadni i vjerojatno prisilni odlazak, koji je očito bio marioneta u njihovim rukama, poslužio da baš bivši komunisti preuzmu potpunu kontrolu nad najjačom hrvatskom političkom strankom, premda su u njoj manjina"

Glavni urednik Glasa Koncila don Ivan MiklenićGlavni urednik Glasa Koncila don Ivan MiklenićGlavni urednik Glasa Koncila don Ivan Miklenić u svojoj se redovnoj kolumni u ovom crkvenom glasilu još jednom obrušio na vladajuće političke strukture. Ovoga puta Miklenić je čak otišao korak te konstantira kako u HDZ-i i SDP-u prevladava komunistički mentalitet.

Miklenić poziva hrvatske građane da se "masovno uključe u ovog časa možda malu stranku i dadu svoj doprinos da na budućim izborima pobijede državotvorne stranke i političari". Miklenić kaže kako su glavni uzroci nezadovoljavajućih stanja od uspostave i osamostaljenja Hrvatsku državu to to javno i kontroliraju i vode bivši komunisti te da su potrebni novi ljudi.

"Za razliku od prvoga predsjednika, koji je (premda je bio bivši komunist i general JNA) bio istinski hrvatski državotvoran, vjerovao i iskreno radio i borio se za osamostaljenje Hrvatske, mnogi njegovi suradnici i kasniji nositelji visokih državnih funkcija, a bivši komunisti, nikada nisu čvrsto zastupali hrvatsku državotvornost i mnogi od njih, da nije uspjelo osamostaljenje Hrvatske, bili bi na strani onih koji bi bez trunka grižnje savjesti sudili 'hrvatskim nacionalistima i separatistima'", kaže don Miklenić dodajući kako bivši komunisti u Hrvatskoj, izuzevši časne iznimke, i nemoralni pojedinci nikada nisu imali hrvatsko državotvorno opredjeljenje.

"Oni su se otpočetka infiltrirali u sve novonastale političke stranke u Hrvatskoj i uspjeli potpuno onesposobiti stvarno hrvatski orijentirane stranke za ikakav bitan utjecaj u hrvatskom društvu i državi. Oni su preuzeli kontrolu nad većinom medija, nad kulturom, oni su izvršili nemoralnu i često protupravnu privatizaciju i pretvorbu, oni su razorili hrvatsko gospodarstvo i usmjerili ga u skladu sa svojim interesima, a na očitu štetu općeg dobra i svih ostalih hrvatskih građana. Oni su uveli najsiroviji kapitalizam, rasprodali ispod svake cijene velike hrvatske proizvodne i ekonomske vrijednosti. Oni i dalje žele Hrvatsku slabu, na koljenima, oni pužu pred međunarodnim silama", piše glavni urednik Glasa Koncila.

Miklenić u nastavku piše kako "Sanaderov iznenadni i vjerojatno prisilni odlazak, koji je očito bio marioneta u njihovim rukama, poslužio da baš bivši komunisti preuzmu potpunu kontrolu nad najjačom hrvatskom političkom strankom, premda su u njoj manjina".

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 11.08.10. 15:09

Hvale vrijedan istup Miklenića. HDZ=SDP=SKH. Sve sami lopovi i bezkičmenjaci. Trebaju nam intelektualci, pošteni i mladi ljudi, neopterećeni bivšim sistemom te istiniti domoljubi i kršćani. Svakako, sad će krenuti salva kritika od Butkovića, Puhovskog, Pusićke, Grubiše i ostalih sponzor-komentatora kao moralnih vertikala društva kako hrvatsko želi biti. Ovaj tekst je, što bi se alkarskim riječnikom reklo, U SRIDU. Kako je opjevao Škoro: VJERA, LJUBAV i DOMOVINA, samo smo toga gladni.


registracija
27/7/09

columbo, 11.08.10. 17:37

Krasan je ovaj komentar Miklenica, ali kad bi se gledalo iz kuta izrucenja gluposti...On pise o mrtvom tovaru, kraj zivih ljudi, a postapalica je uvjek pouzdana - komunizam je neunistiv! Taj jadni komunizam, Crkva ocito sanja kao nocnu moru, jer je jaci i danas od nje, a zivio je nekih pedesetak godina, sto je kap u moru u usporedbi s zivotom religije...Osim toga strc mrc; nigdje imena i prezimena, pa je steta utrosenog papira. Jer vrli urednk Glasa Koncila je vise govorio o sebi i svojem stavu o duhovima i vragovima, dok mu crkvrni klimoglavci i vrli Hrvati deru domovinu i vole kao filijalu osobnog probitka. Dakle, Miklenicu desetka za pucanj u - nista!


registracija
31/1/10

STTony, 11.08.10. 18:12

Tako je Mikleniću - proklete komunjare! Vratite nam DrIvu odmah sad! :))


registracija
14/11/07

laufer, 11.08.10. 21:06

O čemu bi likovi kao taj opterećeni pamfletist pisali da nema "komunista".
A nema ih već dvadeset godina.
Izgleda da komunisti najviše nedostaju Crkvi. Tako je bilo lijepo dok su komunisti, jel'te, "branili" odlazak u crkvu - sjajno opravdanje za mali broj vjernika.
Danas nitko ne brani, a vjernika opet nema - osim velikohrvatskih "domoljuba" , koji se vole slikati u prvim crkvenim redovima, a još više drpati i pljačkati voljenu im 'Rvacku.
I za sve opet krivi "komunisti".


registracija
7/9/07

Vinogradar, 11.08.10. 22:25

Bivši komunisti na čelu s Hebrangom, Milinovićem, Kosoricom, Šeksom, Šukerom, Kalmetom i ostalom bandom komunističkom preuzeli su potpunu kontrolu nad HDZ-eom - najjačom HRVATSKOM političkom strankom. Užas! Hoćemo Bozanića za premijera a Miklenića za šefa policije!!!!


registracija
1/1/70

, 11.08.10. 22:33

Tko o cemu,crkvenjaci (talibani) o postenju...


registracija
28/4/10

Zvonko, 11.08.10. 22:37

Tatinim sinovima bi bilo bolje da se ne javljaju svojim komentarima, jer se smrad "mrzim Crkvu i svećenike te Hrvatsku i domoljube" tako osjeti da mi tipke s tipkovnicu počmu bježati u WC na povraćanje!


registracija
28/4/10

Zvonko, 11.08.10. 22:37

Tatinim sinovima bi bilo bolje da se ne javljaju svojim komentarima, jer se smrad "mrzim Crkvu i svećenike te Hrvatsku i domoljube" tako osjeti da mi tipke s tipkovnicu počmu bježati u WC na povraćanje!


registracija
7/2/10

crvenoperka, 14.08.10. 12:46

ŠTA CRKVA HOĆE DOBIVA NOVAC OD NAS POREZNIK OBVEZNIKA ,VOZE POPI POZNATE MARKE AUTOMOBILE A NIŠTA NE PRIVREĐUJU. TO IM JE OMOGUČIO KOMUNISTA TUĐMAN NEK SE NE MJEŠAJU U POLITIKU JER U NAŠOJ DRŽAVI JE CRKVA JEDAN VELIKI PARAZIT


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika