11.08.2010. / 20:04

Autor: Nacionalova redakcija

Mamićev manifest: Maksimirski šerif poziva na jedinstvo svih navijača Dinama

"NK Dinamo poziva sve istinske navijače i članove kluba da kao i uvijek do sada, podržavaju svoj klub. Klub koji je zagrebačka i hrvatska svetinja i klub koji je u posljednjih pet godina postigao niz uspjeha"

Zdravko MamićZdravko MamićNakon što su navijači Dinama u srijedu objavili kako zahtijevaju "neopozivu i neodgodivu ostavku Zdravka Mamića kao neprikosnovenog vladara kluba s kojim se više ne možemo poistovjetiti i kojeg ne priznajemo kao naš NK Dinamo", ubrzo je stigao odgovor iz Maksimirske 128.

Naime, na službenim stranicama kluba objavljen je 'Poziv na jedinstvo' svim navijačima kluba. Radi se o svojevrsnom manifestu u kojem se hvali lik i dijelo velikog Dinamovog šerifa te se podsjeća na sva dobra djela koja je on učinio za zagrebački klub.

Jesu li u pravu navijači ili Mamić prosudite sami nakon što pročitate Dinamov proglas koji prenosimo u cijelosti.

"NK Dinamo poziva sve istinske navijače i članove kluba da kao i uvijek do sada, podržavaju svoj klub. Klub koji je zagrebačka i hrvatska svetinja i klub koji je u posljednjih pet godina postigao niz uspjeha od kojih ćemo nabrojati samo neke:

1. NK Dinamo je u posljednjih pet sezona pod vodstvom sadašnje Uprave osvojio svih 5 naslova prvaka Hrvatske uz ukupnu bodovnu razliku prema Hajduku kao drugom hrvatskom najuspješnijem nogometnom klubu od gotovo 100 bodova. U istom periodu osvojena su i tri Kupa Hrvatske te oba održana Superkupa. Dakle ukupno je osvojeno 10 od mogućih 12 domaćih naslova.

2. NK Dinamo je u posljednjih pet sezona pod vodstvom sadašnje Uprave 4 puta nastupao u grupnoj fazi natjecanja UEFA Europe League i u tom periodu je odigrao 42 europske utakmice te je jedini hrvatski klub sa značajnijim europskim nastupima i rezultatima.

3. NK Dinamo je u proteklih 5 godina pod vodstvom sadašnje Uprave postao ključni "proizvođač" igrača za nogometnu reprezentaciju Hrvatske i stožerni klub hrvatskog nogometa. iz Dinama su u reprezentaciju ušli Modrić, Eduardo, Ćorluka, Vukojević, Kranjčar, Leko, Čale, Pokrivač, Mandžukić, Lovren, Drpić i Pranjić. Većina ovih igrača potekla je iz Dinamove nogometne škole koja ima najbolje rezultate u Hrvatskoj, a Dinamo je promovirao više mladih igrača iz svoje škole od bilo kojeg drugog hrvatskog nogometnog kluba.

4. NK Dinamo je po trenutno važećoj rang listi UEFA-e klub s najboljim koeficijentom od svih klubova s prostora bivše Jugoslavije i sa tri puta boljim koeficijentom od Hajduka, kao drugog najuspješnijeg hrvatskog kluba.

5. NK Dinamo skrbi godišnje za oko 2.000 sportaša i djelatnika, čiji napori su utkani u najveće hrvatske i zagrebačke sportske uspjehe. Uz prvu momčad i sve mlađe kategorije NK Dinama tu su i NK Lokomotiva (jedan od najstarijih hrvatskih nogometnih klubova), Ženski NK Dinamo Maksimir (najtrofejniji hrvatski ženski nofometni klub), Atletski klub Dinamo Zrinjevac (atletičari i atletičarke), (najbolji hrvatski atletski klub), Atletski klub za osobe s invaliditetom Agram Zagreb (atletičari i atletičarke), (najbolji hrvatski atletski klub za osobe s invaliditetom).

6. NK Dinamo je financijski najstabilniji i najorganiziraniji sportski klub u Hrvatskoj, sportski klub koji uplaćuje najveći iznos PDV-a godišnje u proračun Republike Hrvatske. NK Dinamo je ustrojen kao Udruga građana, te se sva nadležna tijela kluba biraju legalnim metodama, sukladno statutu kluba i Zakonu o Udrugama građana. Uprava kluba podnosi izvješće o radu Izvršnom odboru kluba, a Izvršni odbor kluba podnosi izvješće o radu Nadzornom odboru kluba, te sukladno tim izvještajima, njihov rad i mandati bivaju pozitivno ili negativno ocijenjeni. Isto tako klub svakodnevno surađuje sa nadležnim financijskim institucijama RH i do sada nije zaprimio niti najmanju primjedbu na račun poslovanja od tih istih nadležnih financijskih institucija RH."

Vezane vijesti

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Zdravku Mamiću nije ovih tjedana jedina briga postavljanje nove vlasti u Hrvatski nogometni savez. Medijski manje zanimljiv, ali financijski bitan,… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 11.08.10. 21:39

kakav šupak sve da ostane na poziciji na kojoj može beskonačno jamiti


registracija
14/11/07

laufer, 11.08.10. 21:48

Uvesti red u hrvatski profesionalni sport.
Neka profesionalni klubovi imaju status kao bilo koja druga tvrtka u Hrvatskoj, neka ispunjavaju sve zakonske obveze i uvjete kao i ostale tvrtke - i nema problema, pa neka Mamić mlati milijune.
Državne tvrtke ne bi smjele financirati profesionalni sport, isključivo amaterski.
Pa, tko voli nek' izvoli.
Tko želi (može) neka ima klub, kupuje i prodaje igrače, isplaćuje i naplaćuje milijunske transfere - ali ne na državnu grbu.


registracija
27/8/09

Lujo1, 11.08.10. 21:52

Ovog bolesnog idiota i lopova treba zatući toljagom . ja sam govorio!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika