11.08.2010. / 22:36

Autor: Nacionalova redakcija

Pokajnik Dimić priznao: Prao sam milijune na zahtjev N. Jurak i uzimao proviziju

Konkurentske agencije ističu kako bi u normalnim poslovnim uvjetima bilo nemoguće da tvrtka sa samo jednim zaposlenim u nekoliko godina postane zvijezda na tržištu i naraste do godišnjeg prihoda od 120 milijuna kuna

Nevenka JurakNevenka JurakNevenku Jurak, vlasnicu tvrtke Fimi media koja je sklapala milijunske poslove s državnim tvrtkama, uglavnom zbog marketinških i promocijskih usluga, blisku prijateljicu Mladena Barišića, ravnatelja Carinske uprave i bivšeg rizničara HDZ-a, za ispitivanja u USKOK-u prokazao je njezin poslovni partner Bojan Dimić.

On će se braniti sa slobode, a kao svjedok pokajnik za sve tereti Nevenku Jurak, javlja HRT. Dimić je priznao da je za izdavanje fiktivnih računa Fimi mediji dobivao 10 posto novca, ostatak je vraćao na ruke Nevenki Jurak.

Krešimir Vilajtović, odvjetnik Nevenke Jurak rekao je kako se radi o čisto poslovnom odnosu između dvije tvrtke gdje USKOK tvrdi da je pribavljena nepripadna imovinska korist cirka 16 i pol milijuna kuna.

Samo prošle godine od poslova s državom Fimi media je zaradila 40 milijuna. Prema svjedočenju Dinka Mihanovića, bivšeg člana uprave Croatia Osiguranja, tvrtka je poslove dobivala po nalogu ravnatelja Carinske uprave Mladena Barišića i bivšeg premijera Ive Sanadera. Vlasnici jedne PR tvrtke bivši je klijent priznao da mora posao dati Fimi mediji.

Konkurentske agencije ističu kako bi u normalnim poslovnim uvjetima bilo nemoguće da tvrtka sa samo jednim zaposlenim u nekoliko godina postane zvijezda na tržištu i naraste do godišnjeg prihoda od 120 milijuna kuna.

Nevenki Jurak i njezinoj suradnici u srijedu je istražni sudac odredio pritvor, no ne i Bojanu Dimiću, koji je uhićen u istom paketu. Bojan Dimić je apsolutni anonimac u poslovnim krugovima. Vlasnik je dviju tvrtki čije su lepeze poslovanja prilično šarolike, a jedna je blokirana. Iznoseći svoju obranu on je odlučio priznati da je prema zahtjevu vlasnice Fimi Medije te njezine posrednice Anite Lončar Papeš od travnja 2005. do listopada 2009. godine u ime svoje tvrtke Jurakovoj izdao dvadesetak fiktivnih ugovora.

Gotovinu je podizao te njezin trag pokušao prikriti navodnim plaćanjem obveza prema dobavljaču. No novac je zapravo vraćao Nevenki Jurak, a sebi zadržavao dio provizije.

Vezane vijesti

Papeš Lončar i Dimić moraju vratiti 3,8 milijuna kuna

Papeš Lončar i Dimić moraju vratiti 3,8 milijuna kuna

Na zagrebačkom Županijskom sudu jutros je počelo pripremno ročište u slučaju Fimi media, a iza zatvorenih vrata ostalo je dvoje optuženih Anita… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika