11.08.2010. / 22:46

Autor: Nacionalova redakcija

Nema odmora za Uskok: Pod istragom i Ivan Čehok, slijedi skidanje imuniteta

Nikakve odluke nisam donio sam, odluke je donosilo poglavarstvo. Pod istragom, kaže varaždinski gradonačelnik, ni ne može biti budući da ima saborski imunitet. No, kako doznaje HTV već se ispituju svjedoci, a od Sabora će se tražiti da mu se skine imunitet, odobri kazneni progon te odredi pritvor

Ivan ČehokIvan ČehokHTV je svom Dneviku 3 objavio da USKOK istražuje Ivana Čehoka, varaždinskoga gradonačelnika, zastupnika i bivšeg čelnika HSLS-a.

Čehok je navodno pogodovao prijeteljevoj ženi od koje je grad kupovao zemljište te tako Varaždin oštetio za više milijuna kuna.

Čehok tvrdi kako je to stara priča. Za vrijeme kampanje za lokalne izbore protiv njega je, kaže podneseno 20-ak kaznenih prijava. No, nikakva službena istraga nije pokrenuta.

Riječ je o Vesni Cesarec, supruzi Čedomira Cesarca, predsjednika Upravnog vijeća Slobodne zone, kojoj je grad Varaždin plaćao 40 eura po četvornom metru zemljišta. Ostalima samo 20. Iako je saborsko povjerenstvo utvrdilo sukob interesa, Čehok je izjavio da se ne osjeća krivim. Tvrdi to i danas.

Nikakve odluke nisam donio sam, odluke je donosilo poglavarstvo. Pod istragom, kaže varaždinski gradonačelnik, ni ne može biti budući da ima saborski imunitet. No, kako doznaje HTV već se ispituju svjedoci, a od Sabora će se tražiti da mu se skine imunitet, odobri kazneni progon te odredi pritvor.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
26/7/09

odredjen, 11.08.10. 23:54

nakon svih ovih ocitih i vidljivih afera, gdje je oporba? Pa zar samo novinari o tome govore? Jel onaj Milanovic malo lud? I svi ostali u toj i drugim strankama? Neshvatljivo. Ocito i oni, svi drugi, imaju jednako tako soli na glavi pa ih je frka da ne dobiju po picki (prije, nego kasnije)?


registracija
9/8/09

vinko12, 12.08.10. 00:42

ima li jos koji ne-komunist na vaznijim pozicijama za sijecu glava. mesic i josifovic na odmoru a njihova udba radi. Sta ce raditi kada sve glave skinu. Spijunirati e-postu i postove svakog i zavoditi u crne knjige kao u neo-orvelovo doba.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika