13.08.2010. / 07:35

Autor: Nacionalova redakcija

Popijač protiv sindikata: 'Više nećemo popuštati pred njihovim ultimatumima'

Prijedlog sindikata da se smanje dužnosničke mirovine je odbacio uz obrazloženje da je smanjenje povlaštenih mirovina za deset posto bila jedna od prvih mjera, a o rebalansu proračunu uopće nije želio razgovarati

Đuro PopijačĐuro PopijačNakon što je jučer šef Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević najavio kako će zbog prijedloga mirovinske reforme predložiti sindikalnim središnjicama izlazak sindikata iz Gospodarsko-socijalnog vijeća, u ime vlade se očitovao ministar gospodarstva Đuro Popijač.

Popijač je za Dnevnik 3 HTV-a rekao kako hrvatska Vlada neće popustiti pred ultimatumima Ozrena Matijaševića.

"Kada god Vlada povuče neki potez iz programa gospodarskog oporavka, Matijašević prijeti izlaskom iz GSV-a, pa tako i ovaj put", istaknuo je ministar.

Komentirajući sindikalni zahtjev da se kao osnovni uvjet za odlazak u mirovinu računa radni staž a ne dob, ministar je rekao kako je radni staž bio tekovina socijalizma i kao takav je ukinut 1999. godine.

"Duljina radnoga staža određuje visinu mirovine, a ne kada će radnik u mirovinu otići", dodao je Popijač te je istaknuo kako je Vlada uvijek pozivala sindikate na dijalog.

"Mi smo i sada otvoreni za razgovore", rekao je Popijač.

Prijedlog sindikata da se smanje dužnosničke mirovine je odbacio uz obrazloženje da je smanjenje povlaštenih mirovina za deset posto bila jedna od prvih mjera, a o rebalansu proračunu uopće nije želio razgovarati.

Vezane vijesti

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Predsjednik sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu "Preporod", Željko Stipić, najavio je mobiliziranje članstva do jeseni zbog vladina prijedloga… Više

Komentari

registracija
27/6/10

Pirimir, 13.08.10. 09:24

Ozren Matijašević ne radi dobro . U krizi je normalno da se radnička prava smanjuju a treba se dogovoriti da to bude privremeno .Bolje je odreći se uskršnjice , regresa , dara za djecu i božičnjice nego dobiti otkaz . Jer otkaz ostaje poslodavcima jedini mehanizam za smanjenje troškova poslovanja . Može se dogoditi da u proračunu ne bude novca za državne službenike i umirovljenike za 11 i 12 mjesec .


registracija
30/6/10

petrus7, 13.08.10. 11:45

Popij mi pišalinu,govnaru


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika