13.08.2010. / 10:29

Autor: Nacionalova redakcija

Afera u Zagrebparkingu: Milijunsko 'dilanje' s parkirnim kartama

Dugogodišnji šef Zagrebparkinga Mate Kraljević o cijeloj aferi, naravno, ne zna ništa te se ne smatra odgovornim. Kaže kako "ne može znati što je netko od njegovih 500 radnika napravio"

Foto: PixsellFoto: PixsellNova velika afera potresa Zagrebački holding, ovaj puta jednu od njegovih najprofitabilnijih podružnica - Zagrebparking. Radi se o neovlaštenoj prodaji povlaštenih godišnjih parkirnih karata za prvu, najskuplju zonu parkiranja.

Poslovni dnevnik piše kako su karte prodavane po znatno višim cijenama od ‘stanarskih' osobama i tvrtkama koje uopće ne stanuju ili nemaju sjedište unutar te zone, te nemaju niti pravo na povlaštenu kartu. Koliko saznajemo iz pouzdanih izvora, radi se o višegodišnjoj praksi, no razmjeri štete nanesene Zagrebparkingu znat će se nakon istrage.

Nagađa se o milijunskim iznosima. Prošlog mjeseca u Zagrebparking su ušli Gradski kontrolni ured i unutarnja kontrola samog Zagrebačkog holdinga, izuzeti su dokumenti, a primarni cilj istrage je upravo neovlaštena prodaja karata.

Prevara u Zagrebparkingu odvijala se na vrlo jednostavan način je je netko samo trebao ukucati u sustav neku adresu iz centra i bez provjere je dobivena povlaštena karta na kojoj piše i registracija automobila.

Cijena? Prava sitnica...

Za godišnju kartu u I. zoni naplaćivalo se izmeđiu 2500 i 3000 kuna. Zagrebparkingu je išli 'legalnih' 1320, a ostatak bi se podijelio, doznaje Poslovni dnevnik.

Dugogodišnji šef Zagrebparkinga Mate Kraljević o cijeloj aferi, naravno, ne zna ništa te se ne smatra odgovornim. Kaže kako "ne može znati što je netko od njegovih 500 radnika napravio".

"Radimo sve da bi spriječili malverzacije s kartama, provodi se rigorozna kontrola blagajni i ako se utvrdi kršenje pravila, oni koji su ih prekršili morat će odgovarati", rekao je Kraljević za Poslovni dnevnik.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 13.08.10. 10:42

SDPe MAFIJA.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika