13.08.2010. / 10:41

Autor: Nacionalova redakcija

Maestro Paco de Lucia 23. kolovoza nastupa u pulskoj Areni!

Do sada je maestro u Hrvatskoj nastupio pet puta i to u organizaciji tvrtke Haarlem koja je upravo završila s uspješnom organizacijom hrvatske mini turneje kultne njemačke skupine Gregorian

Paco de LuciaPaco de LuciaPaco De Lucia, jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih flamenco gitarista svih vremena u pratnji ansambla održat će koncert 23. kolovoza u pulskoj Areni, s početkom u 21.30 sati! Posebnom ugođaju u Areni doprinjet će i ansambl u kojem su vrsni glazbenici Niño Josele (gitara), Antonio Serrano (klavijature), Alain Perez (bas) i Piranha (perkusije), vokalisti Cristo Heredia i David de Jacoba, te plesač Farruco. Paco De Lucia sljedeće godine planira snimati novi album. Želite li ići na koncert, darujemo osam puta po dvije karte, a podatke pošaljite na nagrada@nacional.hr.

Stoga će određeno vrijeme biti podalje od svjetala pozornice pa je ovo jedinstvena prilika da uživate u njegovom nastupu uživo prije studijske pauze! Uz to, koncertom u Puli završava i hrvatsku turneju koja je dio svjetske turneje „Paco de Lucia and band Live on Tour 2010“.

Jedan od najvećih gitarista na svijetu rođen je 1947. u španjolskoj pokrajini Cadiz, pravim imenom Francisco Sanchez Gomez. Njegov otac, Antonio Sanchez i brat Ramon, također su svirali flamenco na gitari pa ni ne čudi što je Paco počeo svirati gitaru već u dobi od pet godina. S 11 godina je imao prvi javni nastup na radiju Radio Algeciras.

Tijekom bogate glazbene karijere postao je sinonim za španjolski flamenco. Američki pijanist Chick Corea, John McLaughlin, Larry Coryell, and Al DiMeola također su prepoznali njegov talent te s njime surađivali. 1995. godine Paco je sa slavnim Bryanom Adamsom snimio pjesmu i spot "Have You Ever Really Loved A Woman" , hit singl sa soundtracka filma Don Juan DeMarco, u kojem glumi Johnny Depp. 1964. godine je upoznao gitarista Ricarda Modrega s kojim je snimio prva tri albuma: “Dos guitarras flamencas”, “Dos guitarras flamencas en stereo” i “Doce canciones de Federico García Lorca para guitarra”. Album “La Fabulosa Guitarra de Paco de Lucia”, snimio je 1967. godine. Između 1968. i 1977. užuvao je u suradnji s flamenco pjevačem Camarón de la Isla.

Zajedno su snimili deset albuma. Iza njega je dvadesetak snimljenih albuma, stotine prestižnih glazbenih nagrada i mnogobrojni hvalospjevi kritika. Koncert organizira zagrebačka tvrtka Haarlem d.o.o. na čelu s producentom Tomislavom Kašljevićem. Do sada je maestro u Hrvatskoj nastupio pet puta i to u organizaciji tvrtke Haarlem koja je upravo završila s uspješnom organizacijom hrvatske mini turneje kultne njemačke skupine Gregorian.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika