16.08.2010. / 12:52

Autor: Nacionalova redakcija

Hrvatin potvrdio: 'Prijavio sam razgovor s osobom iz Glavaševa okruženja'

"Ta osoba je imala informacije o kolanju spisa, iako su te informacije mogli crpiti i iz novinskih članaka. Raspitivanje o predmetu koji je u tijeku na Vrhovnom sudu ocijenio sam neprimjerenim", kaže Hrvatin

Predsjednik Vrhovnog suda Branko HrvatinPredsjednik Vrhovnog suda Branko HrvatinNakon što je Jutarnji list u ponedjeljak objavio informaciju kako su Ivan Drmić, saborski zastupnik HDSSB-a i osječki poduzetnik Drago Tadić pokušali podmititi suce Vrhovnog suda kako oni donijeli oslobađajući presudu Branimiru Glavašu, cijelu priču potvrdio je i predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin.

On je za Večernji list rekao kako je ''upozorio mjerodavne na jedan razgovor s jednom osobom'' koji mu se učinio neprimjerenim jer se odnosio na slučaj Glavaš.

Hrvatin kaže da se razgovor dogodio izvan Vrhovnog suda, u susretu koji nije bio unaprijed dogovoren, nego je mogao biti i slučajan, s jednom osobom iz Glavaševa okruženja, po svemu sudeći riječ bi mogla biti o Ivanu Drmiću, saborskom zastupniku HDSSB-a, iako Hrvatin ne želi otkriti ime svog sugovornika.

"U tom trenutku odluka je već bila donesena, što ocjenjujem na temelju toga što je javna sjednica već bila održana, jer se nisam raspitivao niti sam išta znao o odluci", kaže Hrvatin za Večernji te dodaje kako se soba iz Glavaševa okruženja raspitivala o stanju spisa

"Ta osoba je imala informacije o kolanju spisa, iako su te informacije mogli crpiti i iz novinskih članaka. Raspitivanje o predmetu koji je u tijeku na Vrhovnom sudu ocijenio sam neprimjerenim", kaže Hrvatin.

Podsjetimo da su Drmić i Sanja Marketić, urednica Glasa Slavonije, navodno trebali prikupiti 300.000 eura, čime su namjeravali potkupiti troje sudaca Vrhovnog suda.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 16.08.10. 12:57

popušili ste glavaševci


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika