16.08.2010. / 19:39

Autor: Nacionalova redakcija

Uefa potvrdila: Zoran Mamić je pod istragom zbog namještanja utakmica

Na taj se način pokazuje da su tvrdnje čelništva Dinama i HNS-a - koji su cijelo vrijeme isticali kako je Mamić bio u Nyonu 'samo' u svojstvu svjedoka u vezi navodno namještene utakmice finala Kupa prije dvije godine - čista neistina

Zoran MamićZoran MamićSportski direktor Dinama Zoran Mamić jedan je od osumnjičenih pojedinaca u međunarodnoj istrazi o namještanju utakmica. To je potvrđeno u dopisu kojeg je Uefa odaslala Sportskim novostima.

Na taj se način pokazuje da su tvrdnje čelništva Dinama i HNS-a - koji su cijelo vrijeme isticali kako je Mamić bio u Nyonu 'samo' u svojstvu svjedoka u vezi navodno namještene utakmice finala Kupa prije dvije godine - čista neistina.

Prema pisanju Sportskih novosti, Mamić je tamo odgovarao na pitanja Uefinih istražitelja i kao jedan od osumnjičenih!

Tako su govorili iz Dinama i HNS-a

Zoran Mamić (11.8.2010.)

"Bio sam U Nyonu u svojstvu svjedoka, pozvao me glavni Uefin disciplinac Peter Limacher. Ispostavilo se da ni ja osobno niti Dinamo nemamo nikakve veze s kladionicama, klađenjem i ljudima koji se spominju u medijima kao predmetima istrage. Ta prva finalna kup-utakmica njima jest sumnjiva i istražuju je, ali ja to nisam organizirao ni namještao. Čuo sam tada u Nyonu za velik broj sumnjivih utakmica u Europi i svijetu, pa i kod nas, neke su doista samo znanstvenom fantastikom mogle biti namještene. A ljude s kojima sam doveden u kontekst znam samo iz medija".

Zdravko Mamić (26.7.2010.)

"Moj brat je u Nyonu bio samo kao svjedok. Htio je ići čak i na detektor laži. Sve što je napisano su notorne laži. Kako možete čovjeka od 39 godina optužiti za takvo što. To je isto kao da ja vas optužim da su vaši očevi i djedovi ubijali u Jasenovcu. Sram vas može biti. Dinamo nema veze s takvim stvarima".

Vlatko Marković (30.7.2010.)

"Da se razumijemo, novinari su krivi jedino za laži, a za sve ostalo nema problema. Sve se može ispitati na licu mjesta u Njemačkoj, gdje je četiri-pet mojih Bosančerosa nešto brljalo, ali to nema veze s HNS-om"

Zorislav Srebrić (29.7.2010.)

"Nema zataškavanja. Prema svim saznanjima kojima raspolažemo Dinamov je sportski direktor pozvan u sjedište Uefe u svojstvu svjedoka"

Vezane vijesti

Četiri hitne promjene za spas sporta

Četiri hitne promjene za spas sporta

Najava Željka Jovanovića, novog ministra znanosti, obrazovanja i sporta, da će skorim promjenama Zakona o sportu ukloniti anomalije poput Zdravka… Više

Komentari

registracija
15/11/06

rimaz, 16.08.10. 19:55

Tko još vjeruje Mamićevom Dinamu? Čak su se i BBB odrekli takvog Dinama. Valjda će silom, ako ne milom otići i osloboditi "svetinju" od lopova.


registracija
30/6/10

petrus7, 16.08.10. 21:11

Ma nije moguće. Pa njih dvojica su sveci!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika