17.08.2010. / 17:20

Autor: Nacionalova redakcija

DORH o Nacionalu: Malo je preuranjeno tvrditi da pokrećemo istragu oko Sanadera

DORH niti jednom riječju nije demantirao informacije koje su navedene u Nacionalovom tekstu o istrazi oko Sanadera

Ivo SanaderIvo SanaderDržavno odvjetništvo osvrnulo se u priopćenju objavljenom na njihovim web stranicama na članak koji je objavljen u najnovijem broju Nacionala.

Naime, Nacional je objavio tekst pod naslovom "Prva istraga protiv Sanadera" u kojoj navodi kako je Državno odvjetništvo započelo rad na prvom predmetu u kojem se bivšeg premijera Ivu Sanadera sumnjiči da je primao nezakonitu proviziju, a cijeli je slučaj povezan s Hypo Alpe Adria Bankom.

No, DORH ističe kako su "navodi u članku o rezultatima postupka i sadržaja mogućeg iskaza isključivo zaključci novinara koji se ne temelje na stanju spisa posebno ne u dijelu u kojem se tvrdi kako Državno odvjetništvo posjeduje konkretne dokaze i činjenice dostatne za pokretanje postupka".

"Državno odvjetništvo Republike Hrvatske je u više navrata izvješćivalo kako surađuje s nadležnim tijelima Republike Austrije u svezi poslovanja Hypo banke. Ta suradnja je intenzivna i rezultati istraživanja u tom slučaju bitni su za ocjenu pod kojim okolnostima i uz sudjelovanje kojih osoba je Hypo banka davala kredite Globus grupi. Upravo iz navedenih razloga tvrdnje koje iznosi novinar u navedenom članku kako je u tijeku istraga u ovom predmetu su u najmanju ruku preuranjeni. Državno odvjetništvo je dužno postupati po načelu legaliteta dakle dužno je podastrijeti sudu dokaze i činjenice ili barem dokazati da postoji zatvoreni krug indicija iz kojih proizlazi osnovana sumnja da je određena osoba počinila kazneno djelo koje joj se stavlja na teret", stoji u priopćenju DORH-a.

Naglašavaju kako stavovi izneseni u tekstu nisu stavovi Državnog odvjetništva. Također, navode kako nisu davali nikome bilo kakve informacije budući da sukladno zakonskim odredbama ne možemo davati ocjene o stanju bilo kojeg predmeta prije donošenja državnoodvjetničke odluke.

No, zanimljivo je da niti jedno riječju nisu demantirali informacije koje je Nacional iznio, a koje su dobivene iz izvora bliskih samom vrhu Vlade i izvora bliskih istrazi u aferi Hypo iz Njemačke i Austrije.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 17.08.10. 21:57

Nije preuranjeno...vec kasnite 6 godina.


registracija
4/1/09

miroljubiv, 17.08.10. 22:26

Ispada da je cijela država lopovska,čim nema ničijih komentara.u lopovluku i plaćenim ubojstvima i mafija bi mogla učiti od nas.sve me više taj Sanader podsjeća na Hitlera,svi su se opravdavali masovnom histerijom,a on je radio što je htio.povijest se opet ponavlja.


registracija
31/1/10

STTony, 17.08.10. 23:42

Počelo je, počelo...

Samo da glupavi narod opet ne popuši priču o 'novom i poštenom' Kra-De-Zeju za što nažalost postoji bar 40% šansi.


registracija
2/12/09

gromco, 17.08.10. 23:42

hebem mater ovim govnima iz dorha... netrebaju oni nish istrazivati. ovaq i onaq svi sve znaju sam se prave blesavi. hadeze na goly otoq.
bitch


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 11.09.10. 00:18

Bajic je najgori od sviju.Ne podize optuznice,ceka da predmeti zastare (u normalnim drzavama ta vrsta kriminala ne zastarjeva)
Karamarko je drugi po rangu.Pusta kriminalce da pobjegnu .Koji ce sljedeci da pobjegne ? Mozda Jaca,posto je citava Hrvatska vlada ukljucena u taj zlocinacki akt.Zato i nedaju MMF-u da udje u Hrvatsku.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika